thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Gael Monfils vs Gilles Muller 18:30

Publicerad 2016-08-29 15:42:30 i Tennis, US Open,

US Open
 
 
(xx) = världsranking
 
 
Gael Monfils vs Gilles Müller
 
 
Monfils (12) vs Müller (37) har mötts 2 gånger tidigare, varav 1 gång på HC. Den matchens spelades för nästan exakt 1 år sedan under Montreal ATP, en match som Müller vann med 2-1 i set efter ett sista avgörande tiebreak. Båda var med och spelade årets upplaga av Toronto ATP och OS. I Toronto fick båda två utgå mot Djokovic, där Monfils tog sig hela vägen till semifinalen innan han var tvungen att kapitulera för världens bästa tennisspelare. I OS en åttondels final för Müller och en kvartsfinal för Monfils. Efter det Gick Monfils in och spelade i Cincinnati ATP där han i åttondelsfinalen gav upp (WO) vs Thiem på grund av en ryggskada. det är nu 12 dagar sedan Monfils senast spelade tennis och han bör vara i relativt god fysisk form inför matchen. Müller har istället legat något på latsidan efter OS och inte gjort annat än att vila fram till US Open.
 
Alltid kul när Monfils kliver in i en turnering, man vet helt enkelt aldrig hur det ska sluta. Kanske en av världens största spexare inom sport och är definitivt i klass med alla NFL touchdown tokiga spelare. Ett av hans signum är hopp-smashen som han har perfektionerat. Publikfavoriten har än så länge i år vunnit 1 ATP titel, det i Washington under turneringen med samma namn. Monfils gillar HC och spelar gärna turneringar med detta underlag. Ett av hans större problem, precis som det är en styrka är hans spexande. När det tar över helt så slutar det ofta med att han förlorar matcherna, han tappar ganska lätt fokus emellanåt. Men när han håller igen på sina trickshots en aning ser det oftast mycket bra ut och han är ingen spelare att leka med. Snabb, stark och har luriga spins på sina slag.
 
Müller är betydligt mer lugn och fokuserad på uppgiften och på en bra dag är han mycket svår att slå. Han har en stark och snabb forehand och det är där han gärna håller till med sitt spel. Hans backhand är allt annat än dålig och det är mycket precision i varje slag men med sin forehand blir han snäppet vassare. Är en riktig kämpe och ger sig sällan, trots tuffa underlägen. Tillskillnad från sin motståndare idag har han ett bättre psyke och även fast han oftast förlorar matcherna om han tappar första gem så ger han sig sällan. Har spelat allra mest i år på gräs där han var riktigt nära att bärja sin första ATP titel i New Port. Finalförlust vs Karlovic där. Annars håller han allt som oftast till på HC där han är som bäst.
 
Oddsen talar sitt tydliga språk och sätter Monfils som favorit, vilket han bör vara. Men att det blir så enkelt tror jag inte. Båda är väldigt duktiga HC spelare och dessutom kommer Monfils senast från en WO pga en känning i ryggen. Det var förvisso ett par dagar sedan men när man sen inte har spelat match sen dess så kan kroppen vara lite ringrostig. Detta är något jag tror Müller kommer utnyttja och vem är dessutom inte sugen på att ta sig så långt som möjligt i årets sista Grand Slam?
 
Mitt tips är 3-1 Monfils. Jag tror det kommer vara jämt hela matchen ut och Monfils kommer inte få det enkelt. Med lite flyt kanske till och med Müller klarar av att ta hem det.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö3.5 set, 1.66 odds
 
 
Jag har alltid gillat ö3.5 set när det gäller dessa stora turneringar, framförallt i första omgången. Man är alltid lite ringrostig och dom inte så stora namnen är alltid superladdade. Nu är varken Monfils eller Müller några små namn men Monfils kommer från en skada vilket ger Müller en bra chans att i alla fall plocka med sig ett set hem. Dessutom vann Müller senast efter en tight match, så vem vet, han kanske till och med kniper 32a delen.
 
 
#2 ö38.5 gem, 1.72 odds
 
 
Lite samma motivering, båda två är väldigt duktiga på HC och det brukar oftast bli en hel del gem när dessa två herrar möts.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela