thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Valencia vs Las Palmas 22:00

Publicerad 2016-08-22 21:14:49 i Fotboll, La Liga,

Valencia vs Las Palmas
 
 
Valencia:
 
 
En av Spaniens absolut största klubbar och har varit en aktiv professionell fotbollsklubb sedan 1919. Under årens gång har några av dom största namnen kommit och gått från klubben som varit med i bland annat 7 stora europeiska finaler, där man vunnit 4 av dom, bland annat har man 1 EL titel och även 2 finaler i CL i rad. Men sedan man slutade på en 3e plats 2011-12 så har det inte gått riktigt lika bra för klubben. Man har fortsatt att producera fram supertalanger men på hemmaplan har det inte riktigt gett något resultat, inte heller i Europa. Efter en katastrofsäsong 15/16 så har man en ny manager (föredetta assisterande managern Pako Ayestarán) som man hoppas kan få igång den forna storklubben. Med honom har bland annat förre United spelaren Nani tillkommit (från Fenerbahce), även Martin Montoya (från Barcelona) har anslutit till truppen på en fri transfer. Några tunga tapp har det också blivit, bland annat Feghouli (fri transfer till West Ham) och André Gomes som gick till rivalen Barcelona. Det har också varit en hel del rykten kring Shokdran Mustafi som sägs vara på g till PL klubben Arsenal. Utöver det har man även en skada på Bakkali som tynger och avstängningar på Rodrigo, Nani och Carabia. Jag tror att man kör en 4-3-3 med Ryan i mål, Montoya, Vezo, Abdennour, Gayà - Parejo, Pérez, Medrán - Cancelo, Alcacer, Santi Mina.
Slutade på en 12e plats förra säsongen.
 
 
Las Palmas:
 
 
Den lilla klubben från Kanarieöarna är nog allt annat än det Valencia är/ varit. Största meriterna finns att hämta runt 70 talet då man kom tvåa i La Liga och tvåa i Copa del Rey. Det är inte lätt att försöka konkurrera mot dom större lagen med betydligt mindre pengar på banken. Men att bo på Kanarieöarna är något som lockar för vissa och man har nu gjort en av klubbens kanske största förvärv någonsin då man plockat in ingen mindre än Kevin-Prince Boateng, en av AC Milan absolut bästa spelare för ett par år sedan. Man har även klarat sig ifrån några stora förluster vilket ger laget hopp om att slippa tampas om nedflyttningsplatserna. Man har några tunga skador i laget också på högerbacken Hélder Lopez och på sin centrala mittfältare Hernán. Utöver det ska det vara fullt lag som man ställer ut och jag tror man spelar en 4-3-3 med Varas i mål, Michel, Garcia, Bigas, Castellano - Mesa, Gomez, Viera - El Zhar, Livaja, Boateng.
Slutade på en 11e plats förra säsongen.
 
 
Matchen:
 
 
Det är dags för Valencia att visa lite jävlar anamma och ta tag i säsongen från första början och det tror jag att man gör idag. Man har ett bra lag som inte ska kunna åka på någon chock och jag tror vi kommer få se en stabil hemmaseger och kanske början på en ny Valencia era med talanger som Alcacer, Gaya, Bakkali, Rodrigo med flera. Dessutom är Valencia starka på Mestailla (hemmastadion) och bör aldrig underskattas inför sin hemmapublik.
 
Mitt tips är 2-1 Valencia
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Valencia att vinna matchen, 1.72 odds
 
 
Borde verkligen klara av att ta hem det mot lilla Las Palmas och jag tror slutresultatet 2-1 blir i underkant. Bättre lag på alla positioner samt hemmaplan med fansen i ryggen. Premiärseger till Valencia.
 
 
#2 Valencia ö1.5 mål, 1.80 odds
 
 
Alcacer är en ruggigt vass striker med rätt dag och det finns en hel del fina passninsfötter. Dessutom har man snabba yttrar samt ytterbackar som gärna kommer upp i anfallen och sätter press vilket kommer skapa mycket möjligheter för Valencia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela