thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Hertha Berlin vs Bröndby 20:15

Publicerad 2016-07-28 17:43:49 i Europa League, Fotboll,

Hertha Berlin vs Bröndby

 

Hertha Berlin:

 

Tyskarna har svängt en hel del i sina träningsmatcher. Supersuccén från Bundesliga säsongen 15/16 är nu redo att köra igång sitt Europaäventyr. Det var inte långt ifrån att man fick knipa till sig en CL plats men det fick räcka med EL. Man har inte varit speciellt aktiv på transfermarknaden nu under sommaren, dock har man plockat in några stycken, framförallt har man fått in Ibisevic på fri transfer och unge Ondrej Duda från Legia Warszawa vilket är en spännande värvning. Man har inte heller tappat några nyckelspelare. Inför matchen har man däremot ett par lite tyngre skador som kan ställa till problem. Framförallt har man den amerikanska mittbacken Brooks skadad som var en viktig del i det lag som chockade Bundesliga. Utöver det har man högerbacken Pekarik skadad. Trots det bör det inte vara någon större skillnad på hur startelvan inför kvällen kommer att se ut. Man brukar ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning med antingen Kraft eller Jarstein i mål, båda har fått spela en hel del och det är ganska tight mellan dessa två målvakter om vem som skall vara förstekeeper. Resten av elvan skulle kunna se ut ungefär såhär: Weiser, Stark, Langkamp, Plattenhardt - Darida, Skjelbred - Haraguchi, Baumjohann/ Duda, Kalou - Ibsevic.
Första tävlingsmatchen för i år.

 

Bröndby:

 

Bröndby har spelat 2 omgångar av EL än så länge och har avfärdad båda sina motstånd, det ena enklare än det andra. Man vann nu senaste hemma på straffar mot Hibernian. Utöver det har man precis kommit igång med sin säsong där man vunnit sina två inledande matcher med 4-0 respektive 2-0, väldigt stark start. Man har inte heller förlorat några speciellt viktiga pjäser förutom vänsterbacken Durmisi som har flyttat till Sevilla, dock inte till laget med samma namn utan till Real Betis. Utöver det har man bland annat sålt av Magnus Eriksson till Djurgården. Man har inte heller några avgörande skador på nyckelspelare utan man har en relativt skadefri trupp med sig till Tyskland. En rimlig startelva skulle kunna vara ett 4-4-2 diamant (4-1-2-1-2) med Rönnow i mål. Larsson, Juelsgaard, Rocker, Crone (istället för skadade Da Silva) - Austin - Hjulsager, Holst - Jakobsen - Stuckler, Pukki.
Delad ledning i Superliga, samma poäng som Köpenhamn men 1 mål mindre gjorda.

 

Matchen:

 

Hertha räknas som storfavorit mot danskarna. Jag ser det inte riktigt så utan jag tror att Bröndby kan stå emot rätt bra och ge tyskarna en match. På förhand har Hertha ett något bättre lag, framförallt med några större talanger och mer utpräglade målgörare/ spelfördelare. Dock har Bröndby i ett par säsonger i rad varit bra i både ligan och Europa. Tror det blir mycket jämnare än vad oddsen säger. 

 

Mitt tips är 2-1 Hertha

 

Matchens spel (bet365):

 

#1 BLGM JA, 2.00 odds

 

På dom senaste 9 matcherna på bortaplan har man 8 segrar och en målskillnad på 23-9. I Europaspelet har man i år en målskillnad på 5-1. Man möter förvisso ett svårare motstånd men man har också spelat mer tävlingsfotboll än så länge än Hertha Berlin inför matchen. Värt att spela på 2ggr pengarna.

 

#2 Hertha Berlin att hålla nollan NEJ, 1.72 odds

 

Som jag skrev ovan, Bröndby är riktigt bra på bortaplan och ska inte underskattas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela