thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Polen vs Portugal 21:00

Publicerad 2016-06-30 18:06:00 i EM, Fotboll,

Polen vs Portugal 21:00

 

Polen:

 

Ett hårt arbetande lag där storstjärnan Lewandowski har gjort allt annat än att imponera. 0 mål, 0 assist. Polen är det lag av dom kvarvarande i EM som gjort minst mål, endast 3 mål på 4 matcher har det blivit. Fabianski har däremot imponerat och plockat platsen som förste keeper efter Szczęnys skadeuttåg. Piszczek och Jedrzejczyk som ytterbackar och jobber stenhårt upp och ner längs kanterna. Pazdan och Glik huserar som mittbackspar. Krychowiak styr upp mittfältet defensivt och är en av dom mest givna i startelvan tillsammans med Blaszcykowski och Lewandowski (trots utebliven succé). Maczynski spelar tillsammans med Krychowiak. Blaszcykowski tar plats som högermittfältare och tillskillnad från sin förre Dortmund kollega gör han både mål (2) och assist (1). Det är till honom man kommer behöva se om inte Lewandowski får fart på sitt målgörande. På vänsterkanten spelar allt som oftast Grosicki. Tillsammans med Lewandowski har vi Milik (står på 1 mål och 1 assist än så länge i turneringen).

Vill gärna se Zielinski få lite speltid, oerhört spännande spelare och kan bidra med mycket tack vare sin teknik och speed. Annars inte mycket att hämta från bänken som kan göra stor skillnad.

Tog sig vidare till kvartsfinal genom straffar mot Schweiz.

 

Portugal:

 

En av EMs tråkigaste matcher gav Portugal en plats i kvartsfinalen där det nu är dags för Polen. Tack vare en sen kvittering av Quaresma gick portugiserna vidare i turneringen utan att imponera överhuvudtaget. Ronaldo fortsätter att se relativt blek ut och klagar mer än något annat på planen. Försvaret höll tätt och Patricio fick bärga sin andra nolla i turneringen. Tror på liknande startelva som senast mot Kroatien. Patricio i mål, Cedric och Guerreiro på varsin kant i försvaret med Pepe och Fonte i backlinjen, eventuellt R. Carvalho istället för Fonte. Gomes, W. Carvalho och Mario som mittfält och på topp har vi Nani och CR7. För att Portugal ska slå Polen behövs det att just anfallet kommer igång. 

Som alternativ till startelvan finns lite olika spelare. Eliseu, Moutinho, Pereira eller Quaresma kanske hoppar in och avgör igen. Renato Sanches har fått en del spännande inhopp där han absolut visat att han kan och kan vara ett alternativ rätt tidigt om anfallet inte lyckas.

Ett sent avgörande av Quaresma (117’) och seger på övertid gav Portugal sin plats i kvartsfinalen.

 

Matchen:

 

Ett möte som inte känns allt för spännande, enligt mig den tråkigaste kvartsfinalen i EM. Portugal har haft 1 match där man gjort fler än 1 mål och Polen har gjort 3 mål på 4 matcher. Med stjärnor som Ronaldo, Nani och Lewandowski kan jag inte riktigt förstå hur det lyckats bli så målfattig.

 

Jag tror på en ganska tråkig match där vi får ett sent avgörande. Portugiserna ser aning starkare ut i egenskap av bredare trupp. Vid underläge har man fler alternativ att sätta in. Tror dock inte det kommer bli nåt underläge då polackerna inte sett vassa ut och då mot sämre motstånd än Portugal.

 

Mitt tips 60-40 Portugal, 1-0 efter ett som sagt, sent avgörande.

 

Matchens spel (Bet365):

 

#1 Portugal att kvalificera sig, 1.53 odds

 

Har svårt att se Polen skrälla till sig denna segern. Kan ta det till övertid men där eller på straffar tar det slut. Helt okej odds på Portugal, spelvårt!

 

#2 Portugal hörnor ö6.5, 1.90 odds

 

Har i snitt fått 8 hörnor per match i EM. Polen har i snitt släpt till 6.25 hörnor per match. Absolut spelvärt på mycket Portugal hörnor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela