thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Ajax vs FK Rostov 20:45

Publicerad 2016-08-16 19:17:10 i Champions League, Fotboll,

Ajax vs FK Rostov
 
 
Ajax:
 
 
Hollands mest framgångsrika lag och kanske en av världens bästa talangfabriker är återigen i CL play off och denna gången är det ett ryskt lag som står mellan dom och gruppspel. På hemmaplan har ligan dragit igång och man har inlett ganska bra. Senast fick man dock en liten smäll då man bara fick med sig 1p mot Roda i en händelserik 2-2 match. Ett normalt sett starkt hemmalag hade det svårt mot hårdjobbande Roda som inte gav sig och fick med sig ett mål på tilläggstid. Nya tag och avslutande CL kval idag! Sommarens nyförvärv har verkligen presterat där framförallt danske Kasper Dolberg (uppflyttad från ungdomslagen) stått för otroliga insatser, bland annat gjorde han båda målen i senaste matchen. Imponerat har även den colombianska ynglingen Mateo Cassierra gjort och han stod för 1 av målen i premiärmatchen (hans debut) i ligan. Som vanligt när det gäller Ajax lyckas man med unga framtidsnamn (titta bara på Zlatan..). Jag tror vi kommer få se en liknande elva som i dom senaste CL mötena vs PAOK. I och med hemmaplan tror jag man vill vara offensiva och bör ställa upp med en     4-3-3 med Cillessen i mål, Tete, Veltman, Viergever/ Westermann, Dijks - Gudelj, Riedewald, Klaassen - El-Ghazi, Dolberg, Cassierra.
Tog sig vidare genom sammanlagt 3-2 vs PAOK.
 
 
Rostov:
 
 
Tillskillnad från Ajax är Rostov inte ett av landets största lag och att man klarade av att ta en av 2 CL platser i ligan är absolut en skräll. Innan förra säsongens andra placering låg man normalt sett och tampades med mittenlagen och sedan 1992 har man varit nere i andradivitionen 2 gånger. Rostov har tidigare aldrig spelat i CL och senaste europaäventyret innan säsongen 14/15 EL äventyr (som slutade i play off) hade man inte spelat i Europa sen 2000. Men nu är man här och man har än så länge tagit vara på sitt europaäventyr bra då man slog ut Anderlecht i omgång 3 av kvalet. Man har kvar ungefär samma lag som förra säsongen, man har inte heller fått in några nya stora namn. Rostov är ett helt okej bortalag och man spelar ofta jämnt med dom bästa lagen i ryska ligan och lite då och då knäpper man dom på näsan och plockar med sig 3p hem. Jag tror vi kommer få se samma elva som i bortamatchen mot Zenit St. Petersburg nu i helgen, en 4-4-1 med Dzhanaev i mål, Terentjev, Quissanga, Navas, Novoseltsev, Kudryashov - Kalachev, Gatcan, Noboa, Poloz - Bukharov.
Tog sig vidare med sammanlagt 4-2 vs ett blekt Anderlecht.
 
 
Matchen:
 
 
Ajax ska vara favoriter inför denna match i egenskap av att man är ett mycket bättre lag med mer rutin. Rostov mötte senast ett Anderlecht som verkligen sett bättre dagar och nu ställs man mot ett betydligt svårare lag. Ajax på hemmaplan är också en faktor att ta med i beräkningarna i och med att dom är normalt sett väldigt starka hemma. Jag tror holländarna kommer ta kommandot direkt i matchinledningen och bör inte ha några större problem att vinna ikväll. Dock ska det sägas att Rostov inte blivit nollade på bortaplan på 9 matcher(!).
 
Mitt tips är 2-0 Ajax.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Ajax att vinna matchen, 1.70 odds
 
 
Alldeles för bra odds för att inte plocka denna. Ajax är ett bättre lag, framförallt på hemmaplan. Tror verkligen laget från Amsterdam tar hem detta och ger sig ett bra läge för returen.
 
 
#2 Ajax ö1.5 mål, 1.83 odds
 
 
På dom senaste 4 matcherna har man gjort ö1.5 i 3. Det är nästan alltid målrikt när Ajax spelar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela