thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Apollon vs Grasshoppers 19:00

Publicerad 2016-08-04 10:54:12 i Europa League, Fotboll,

Apollon vs Grasshoppers
 
 
Apollon:
 
 
1954 drog ett gäng unga grabbar ihop ett lag för att spela lite fotboll och ha kul. Dryga 60 år senare lever laget kvar och är ett av Cyperns absolut bästa lag. Apollon Limassol har på senare år bara blivit bättre och bättre, trots viss motgång i Europa. Säsongerna 13/14 och 14/15 var man i EL gruppspel och innan dess har man trillat ur precis på målsnöret. I ligan (som oftast vinns av APOEL) brukar man vara en stadigt top 3 lag och man har då och då även fått vara med om att vinna allt. Man har även tagit ett par cup titlar. Man har varit aktiv på transferfönstret och hittat en hel del free transfer värvningar som man komma att hjälpa laget i år. Bland annat har man plockat in rutin i João Pedro och Valentin Roberge (föredetta Braga (João) och Sunderland (Valentin)). Man har inte heller förlorat någon av sina huvudfigurer. Inför matchen har man inte heller några skador eller avstängningar som är nämnvärda. Jag tror man ställer upp på samma sätt som i första matchen mot Grasshoppers, ett 4-4-2 med Vale i mål, Vasiliou, Vinicius, Angeli, Pittas - Stylianou, da Silva, Kyriakou, Pedro - Gneki, Bedoya (inte amerikanen som spelat i Helsingborg och Örebro).
Tog sig vidare till denna omgång tack vare ligans rank.
 
 
Grasshoppers:
 
 
Kanske en av Europas äldsta klubbar som fortfarande spelar professionell fotboll. Klubben bildades 1886 i Zurich och har sen dess vunnit 27 ligatitlar och 19 cup guld. Under hela sin livstid har det varit upp och ner med hur klubben presterar, framförallt sen 2000 talet tog sin början och senaste gången man var i ett EL/CL gruppspel var säsongen 06/07. Både internationell och i ligan har någon succé uteblivit och det är sällan man är med och vinner något, men trots det brukar man hamna på en Europaplats. Under transferfönstret har man tappat 2 viktiga spelare, högerbacken Moritz Bauer till Rubin Kazan och anfallaren Munas Dabbur till RB Salzburg men man har också värvat in ungt och smart. För att täcka upp sin förlust i offensiven har man bland annat köpt in stekhete Rúnar Már Sigurjónsson från Sundsvall. Man har även värvat in Lucas Andersen från Ajax, en ung dansk med mycket talang. Inför matchen har man inte heller några skador, laget är helt friskt. Jag tror på samma uppställning som i matchen mot Luzern som spelades i helgen, en 4-1-4-1 uppställning med Mall i mål, Lavanchy, Basic, Pnishi, Antonov - Källström - Caio, Brahimi, Sigurjónsson, Andersen - Tabakovic.
Tog sig vidare med sammanlagt 5-4 vs KR Reykjavik.
 
 
Matchen:
 
 
Första mötet mellan lagen slutade 2-1 till Grasshoppers vilket innebär att Apollon måste gå framåt för att ta hem det. Men ett mål räcker och jag tror att till en början får vi en ganska avvaktande match. Tror även att den blir ganska målfattig, ingen av lagen vill göra misstag och för Grasshoppers tror jag kontringar blir matchens melodi.
 
Mitt tips är 1-1.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 U2.5 mål i matchen, 1.95 odds
 
 
Tror att Grasshoppers kommer backa hem och spela defensivt. Det är dom ofta också ganska duktiga på och man släpper inte in allt för mycket mål på bortaplan. Apollon är starka hemma men det görs inte jättemycket mål.
 
 
#2 BLGM JA, 1.66 odds
 
 
Baserar mina målspel på hur jag tror matchen kommer se ut och då kommer det finnas utrymme för kontringar. Grasshoppers må vara ett sådär bortalag men dom brukar ofta få med sig ett mål i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela