thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Arsenal vs Liverpool 17:00

Publicerad 2016-08-14 15:24:26 i Fotboll, Premier League,

Arsenal vs Liverpool
 
 
Arsenal:
 
 
Ännu ett år där man var nära att få till det, ännu ett år då man snubblade på målsnöret. Arsenal har svårt att få till det i Premier League och när chansen gavs förra säsongen så lyckades man inte ta den. Men något att glädjas åt är att man i alla fall slutade över Tottenham, igen. Arsène Wenger sitter kvar på tränarposten vilket han gjort sedan 1996. En av världens bästa tränare, kan göra ingen till den störste men när det gäller att spendera pengar är han allt annat än en spenderare, oftast i alla fall, för i sommar drog han på guldbyxorna och slantade upp 38.25 millioner pund för Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach). Arsenal har inte behövt sälja några av sina spelare, däremot har man (som vanligt) otroligt mycket skador och inför dagens match är Welbeck, Mertesacker och Gabriel skadade. Utöver det är Koscielny, Özil och Giroud inte i matchform och lär inte starta matchen. Den startelva som jag tror Wenger ställer upp med blir en 4-2-3-1 med Cech i mål, Bellerin, Chambers, Monreal, Gibbs - Xhaka, Elneny - Oxlaide-Chamberlaine, Ramsey, iwobi - Sanchez.
Slutade på en 2a plats i tabellen förra säsongen.
 
 
Liverpool:
 
 
En mindre flopp förra säsongen och man spelar återigen inte i varken CL eller EL. Förlust i EL finalen mot Sevilla och precis utanför EL platserna i ligan. Men nu har Klopp fått sätta sin prägel på laget och han har värvat friskt i sommar, ungt som gammalt. I år behövs det nog någon form av framgång och jag tror både Klopp själv och laget är sugna på att spela i finrummet igen. Offensivt är man efter sommaren ännu starkare än tidigare och man har plockat in Sadio Mané (Southampton) och Georginio Wijnaldum (Newcastle) och man har även fått tillbaks Lazar Markovic och Marko Grujic från sina lån (Fenerbahce och Red Star Belgrade). Defensivt har man plockat in 2 unga och 2 lite äldre herrar, Joel Matip (Schalke 04) och Ragnar Klavan (Augsburg) är laget två nya mittbackar, Loris Karius (Mainz) och Alexander Manninger (Augsburg) är lagets två nya målvakter. Man har sålt av en hel del också och dom som lämnat är Jordon Ibe (Bournemouth), Joe Allen (Stoke), Martin Skrtel (Fenerbahce), Brad Smith (Bournemouth) och Kolo Toure (Celtic, fri transfer), inga stora förluster, snarare förluster man räknat med. Vad det gäller skador har man en hel del. Hela 8 skador har man (varav 3 är relativt kortvariga och bör bli spelklara till nästa vecka, eventuellt på bänken idag). Grujic, Milner, Lovren, Sturridge, Leiva, Sakho, Karius, Gomez. Jag tror LFC startar med en 4-2-3-1 med Mignolet i mål, Clyne, Klavan, Matip, Moreno - Can, Henderson - Coutinho, Firmino, Mané - Ings/ Origi.
Slutade på en 8e plats förra säsongen.
 
 
Matchen:
 
 
Det är ofta målrikt och att båda lagen gör mål när Arsenal och Liverpool möts. Med försäsongerna bakom oss ser jag inte hur det skulle kunna bli någon annat än just det, målrikt. Premiärmatch och båda lagen har något oprövade mittbackar samt två väldigt starka offensiver.
 
Mitt tips 2-2.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö2.5 BLGM JA, 1.95 odds
 
 
Nästan 2 ggr pengarna för ett bet som ofta går in när AFC möter LFC, jag tror vi får se samma scenario idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela