thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Barcelona vs Sevilla 23:00

Publicerad 2016-08-17 21:14:00 i Fotboll,

Barcelona vs Sevilla
 
 
Spanska Supercupen
 
 
Barcelona:
 
 
Ett av världens absolut bästa lag är återigen i en cupfinal och i detta dubbelmöte leder man med 2-0 efter förra veckans bortamatch. Ikväll är det dags igen och man kommer troligtvis att blanda ungt med rutin för att få publiken på Camp Nou nöjd (vilket inte är speciellt svårt om man är Barcelona). Återigen har man värvat supertalanger som redan etablerat sig. Lucas Digne (PSG), Samuel Umtiti (Lyon), André Gomes (Valencia) och Denis Suárez (Villarreal) är alla spelare som blommat ut dom senaste åren och som tagit startplatser i alla sina respektive lag. Nu är dom i en av världens bästa lag på att producera fram storspelare. Några större tapp finns det inte riktigt heller. Dom försäljningarna man gjort har varit på Marc Bartra till Borussia Dortmund och Alen Halilovic till Hamburger SV. Inför matchen har man några osäkra kort i Mathieu, Alba och Iniesta som har dragit på sig mindre skador. Utöver det är Rafinha och Neymar på landslagsuppdrag i OS. Jag tror vi kommer få se samma lag som mot Sevilla i första matchen av Spanska Supercupen. En 4-1-2-3 uppställning med Bravo/ Ter Stegen i mål (beror på skador), Roberto, Pique, Mascherano, Digne - Busquets - D. Suárez, Rakitic - Messi, L. Suárez, Turan.
Leder dubbelmötet med 2-0.
 
 
Sevilla:
 
 
Inför varje säsong blir man uppköpt och ingen tror riktigt att det ska funka. Men som vi sett dom senaste 3 åren har det blivit succé varje år och man har vunnit EL 3 år i rad(!). Spanska ligan går lite upp och ner och man har inte lyckats lika bra där. Dessutom har man nu tappat sin huvudtränare Unai Emery som varit med och tagit alla dessa vinster och ersatt honom med Jorge Sampaoli som inte haft någon vidare start. Trots en stark match mot Real Madrid åkte man på ett 2-2 mål i 93' vilket gjorde att det blev förlägning där Real kunde ta hem UEFA Super Cup och nu senast blev det hemmaförlust mot Barca med 2-0. Man har en hel del centrala och offensiva nyförvärv in i laget. Matías Kranevitter (lån Atletico Madrid), Joquín Correa (Sampdoria), Ganso (Sao Paolo), Hiroshi Kiyotake (Hannover 96), Pablo Sarabia (Getafe), Franco Vázquez (Palermo), Luciano Vietto (lån Atletico Madrid) och Wissam Ben Yedder (Toulouse). Framförallt tycker jag lånet av supertalangen Vietto kan spela in en hel del i hur laget lyckas i år. Han har alla chanser i världen att bli en superstjärna med rätt vägledning, ett spelsinne av rang och en väldig speed samt ett bra skott. Man har även tappat en hel del av förra årets fixstjärnor, bland annat har Grzegorz Krychowiak lämnat för PSG och Kévin Gameiro har lämnat för Atletico Madrid, två svåra tapp. Jag tror att vi får se en liknande elva som senast mot Barca, en 4-2-2-2 där Rico startar i mål, Mariano, Rami, Mercado, Escudero - Kranevitter, N'Zonzi - Vitolo, Kiyotake - Vazquez, Vietto.
Har 0-2 att hämta upp efter första mötet i Spanska SC.
 
 
Matchen:
 
 
Det kommer bli väldigt svårt mot Barca på Camp Nou, det är alltid svårt mot Barca på Camp Nou. Men det är inte helt omöjligt och hemmalaget har en stabil ledning att spela på vilket kan göra att man slappnar av. Gör man det har Sevilla en chans om man ser till att sätta sina lägen. Men jag tror det blir målrikt, det brukar bli målrikt när lagen möts.
 
Mitt tips är 3-1 Barcelona.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Barcelona och ö3.5 mål i matchen (Resultat/Totalt antal mål), 2.37 odds
 
 
Står det resultatet som jag skriver sig går denna in. Det brukar vara målrikt när lagen möts och jag tror vi får samma sak ikväll, att hemmalaget gör 3 mål bör inte vara några problem mot ett Sevilla som inte riktigt är ihoppspelta. Förhoppningsvis får Sevilla in ett mål till oavgjort eller tar en tidig ledning.
 
 
#2 Barcelona -1.5 AH, 1.775 odds
 
 
2-0 på bortaplan senast och nu spelar man hemma. Suarez och Messi på topp och några unga målsugna talanger ska nog kunna fixa en 2 målsseger för Barca.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela