thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Borussia Mönchengladbach vs Bayer Leverkusen 26-08-16 18:30

Publicerad 2016-08-26 20:10:05 i Bundesliga, Fotboll,

Borussia Mönchengladbach vs Bayer Leverkusen
 
 
Borussia Mönchengladbach:
 
 
Sedan storhets tiden under 1970 talet har man varit ett lag som ofta varit med i toppen men aldrig riktigt räckt till helt. Under 1970 talet vann man 5 Bundesliga titlar samt 2 UEFA cup (nuvarande Europa League) titlar, man kom även 2a i European cup (nuvarande Champions League). I veckan var man dock med och tog sig vidare till gruppspel i just CL där man totalt utklassade Young Boys över 2 matcher, sammanlagt blev det 9-2 varav 6-1 på hemmaplan. Man lottades däremot in i en oerhört svår grupp och kommer få möta Manchester City, Barcelona och Celtic. Man har varit ganska aktiv under transferfönstret än så länge och man har fått in Christoph Kramer (Bayer Leverkusen) och Jannik Vestergaard (Werder Bremen). Man sålde även av sin stora stjärna Granit Xhaka till Arsenal, ett ganska stort tapp för Mönchengladbach. Den enda skadan som tynger laget är den på Benes, annars är laget helt friskt. Jag tror man kommer spela en elva som är ganska lik den mot Young Boys. En 3-4-1-2 med Sommer i mål, Elvedi, Christensen, Jantschke - Herrmann, Kramer, Strobl, Johnson - Stindl - Hazard, Raffael.
Slutade på en 4e plats förra säsongen.
 
 
Bayer Leverkusen:
 
 
Det har inte varit lätt genom åren att vara Bayer Leverkusen. En av dom svåraste säsongerna för laget var 2001-02 då man till och med fick smeknamnet Neverkusen av flera olika tidningar runt om i Europa efter att man förlorat den tyska cupen, Champions League och kommit tvåa efter att ha tappat ligan helt med 3 omgångar kvar då man förlorade 2/3 matcher. Det har inte riktigt trillat rätt än så länge för Leverkusen men i mångt och mycket ser det bättre och bättre ut för varje säsong som går. Man har varit ganska aktiv under transferfönstret och fått in en del riktigt bra spelare, bland annat har man köpt Julian Baumgartlinger från värsta rivalen FSV Mainz 05. Utöver det har man även värvat in Kevin Volland (Hoffenheim) och Alexandar Dragovic (Dynamo Kiev). Man har som sagt sålt Cristoph Kramer till Borussia Mönchengladbach. I samma veva som man köpte in Baumgartlinger sålde man även Levin Öztunali till Mainz 05. Leverkusen har några ganska tunga skador, framförallt på Chicharito och Lars Bender. Utöver det har man ett skadefritt lag. Jag tror man spelar en 4-4-2 med Leno i mål, Jedvaj, Tah/ Dragovic, Toprak, Henrichs - Bellarabi/ Calhanoglu, Kampl, Aranguiz, Mehmedi - Kruse, Volland.
Slutade på en 3e plats förra säsongen.
 
 
Matchen:
 
 
Två storlag i en tysk fotbollsmatch, för mig är det en fartfyllt match med hårda närkamper och många mål. Bundesliga har sedan jag började följa ligan runt 2010 producerat mål som ingen annan liga (enligt mig) och det känns som att det alltid händer spännande saker när dom olika lagen möts, framförallt när storlagen möts. Jag tror på ett hett västertyskt möte mellan två av tysk fotbolls giganter.
 
Mitt tips är 3-1 Leverkusen.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Borussia Mönchengladbach att vinna matchen, 2.25 odds
 
 
Jag tror helt och fullt på Mönchengladbach. Man är oerhört starka hemma och kommer senast efter en kross i CL kvalet. Mycket bättre motstånd idag men Leverkusen saknar sin absolut bästa striker Chicharito vilket kommer göra det hela betydligt svårare. Dessutom har Mönchengladbach 2 raka på hemmaplan vs Leverkusen.
 
 
#2 ö2.5 mål i matchen, 1.75 odds
 
 
På dom 3 senaste matcherna lagen emellan har det slutat med ö2.5 mål i alla matcher. På dom 5 senaste matcherna i Mönchengladbach har det slutat med 4/5 ö2.5 mål. Det brukar bli målrikt i Tyskland, framförallt när större lag möts. Jag tror vi kommer få se ytterligare en sådan match.
 
 
#3 De Araujo Raffael att göra mål i matchen, 2.62 odds
 
 
Mönchengladbachs bästa målgöra förra säsongen med 13 mål. Kommer senast från ett hattrick i CL och är verkligen i form. Tillsammans med Hazard blir det en hel del lägen och om han är på rätt humör och rätt plats stänker han dit minst 1.

Kommentarer

Postat av: Red-impact

Publicerad 2016-08-27 12:04:09

Du har glömt att Bayer Leverkusen även saknar deras näst bästa anfallare Stefan Kiessling. Med Bayer Leverkusen utan sina två bästa anfallare tycker jag den här matchen lutar åt Mönchengladbach seger utan att dem släpper in något mål.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela