thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Bournemouth vs Manchester United 14:30

Publicerad 2016-08-14 11:57:53 i Fotboll, Premier League,

Bournemouth vs Manchester United
 
 
Bournemouth:
 
 
Förra årets PL nykomling har efter en godkänt debutsäsong i högstaligan klarat sig kvar och gör sig nu redo för att inta den stora scenen ytterligare ett år "in the top flight". Man har haft en bra försäsong med enbart vinster och oavgjorda. Man fick bland annat med sig 1-1 hemma mot Valencia. Under förra säsongen blandade man och gav en hel del. Man avlöste 3 raka segrar mot lag som Chelsea och United för att sen förlora 4 matcher i rad. Men med sin manager och föredetta spelare Eddie Howe vill man fortsätta med sina fina prestationer och man har försökt värva därefter. Att värva ungt har varit Bournmouths filosofi och av sina 6 nyförvärv (1 på lån) är Brad Smith äldst med sina 22 år. Förutom Brad Smith (Liverpool) har man även fått in Nathan Ake (lån, Chelsea), Lewis Cook (Leeds), Emerson Hyndman (Fulham), Jordon Ibe (Liverpool) och Lys Mousset (Le Havre). Värt att tillägga är att både Brad Smith och Jordon Ibe har återköpsklausuler tillbaks till Livepool. Det man skulle behöva i nuläget är en till mittback då just den positionen ser aningen tunn ut. Jag tror man kommer spela som man gjort under försäsongen. Jag kan tänka mig en 4-2-3-1 med Boruc i mål, A. Smith/ Francis, Aké, S. Cook, B. Smith - Surman, Gosling - Ibe, L. Cook, Gradel - Afobe. Det finns en hel del offensiva alternativ att tillgå förutom Afobe, man har bland annat Callum Wilson och nyinköpte Mousset.
Slutade på en 16e plats i ligan förra säsongen.
 
 
Manchester United:
 
 
När Man City rustar kan inte United vara sämre och som man värvat. Zlatan, Pogba, Mkhitaryan och Bailly, 3 redan stora namn och en ung väldigt spännande mittback (Bailly). Mourinho har värvat för mycket pengar (lite onödigt mycket) men har värvat bra. Jag skrev i tidigare inlägg att jag håller Man U som titelfavorit i år och om det ska gå in krävs det att man levererar från dag ett. Man har ett väldigt bra spelarmaterial att tillgå och med Mourinho bakom spakarna luktar det succée. Förra säsongen var ingen rolig historia för United och man slutade på en 5e plats, precis bakom lokalrivalen City på målskillnad. I år är man ute efter revansch. Även för United tror jag att man ska börja prioritera att värva in någon till defensiv spelare. Offensiven har all kvalité den behöver, Zlatan, Pogba, Mkhitaryan, Mata, Rooney, Martial och Rashford kommer göra många mål framåt. Bakåt finns en av världens bästa keeprar men mittbacksparet Smalling/ Bially är ungt och ganska oprövat. Det kan gå men det kan också bli skakigt emellanåt. När det gäller startelva till premiären tror jag att vi får se en 4-2-3-1 med de Gea i mål, Valencia, Bailly, Blind (Smalling avstängd), Shaw - Schneiderlin, Fellaini/ Carrick - Mkhitaryan, Rooney, Martial - Ibrahimovic.
Slutade på en 5e plats i tabellen förra säsongen.
 
 
Matchen:
 
 
Det är inte en helt vanlig premiärmatch idag. Bournemouth vs Man U ja, men det blir även Zlatans intåg i Premier League, ligan som han aldrig skulle gå till, fotbollen han ogillade och landet vars journalister hånat honom innan han tillslut fick tyst på dom efter 4-2 vs England. Mourinho och hans grabbar kommer inte tållata sig misslyckas tror jag och det finns nog inte mycket som Bournemouth kommer kunna sätta emot. Zlatan vill glänsa, Zlatan kommer glänsa och han kommer göra det med sitt United i ryggen. Tror inte på någon utklassning, Bournemouth är inget strögäng, men seger för bortalaget bör det bli.
 
Mitt tips 2-1 Manchester United.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö2.5 mål i matchen, 2.1 odds
 
 
När lagen möttes förra året slutade båda ö2.5, 2-1 Bournemouth och 3-1 United. Tror vi får en fartfyllt och målfarlig match, borde kunna bli 3 mål. För 2ggr pengarna spelar jag utan tvekan på det.
 
 
#2 United flest hörnor, 1.66 odds
 
 
Vann denna kamp båda gångerna förra säsongen, har nu ännu starkare huvudspelare och skulle absolut kunna tänka mig att man försöker få till hörnor för att flytta upp mittbackar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela