thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Bröndby vs Panathinaikos 19:00

Publicerad 2016-08-25 16:44:00 i Europa League, Fotboll,

Bröndby vs Panathinaikos
 
 
Bröndby:
 
 
Att Bröndby fortfarande är kvar i EL tycker jag är väldigt starkt gjort. Man vände ett 1-0 underläge mot Hertha Berlin och vann med sammanlagt 3-2 och tog sig vidare till nästa omgång. En svår lottning och man tvingas nu göra en liknande match mot Panathinaikos, ett av Greklands absolut största lag. En svår uppgift men man är starka på hemmaplan och kommer med självförtroendet på topp efter att man fullständigt utklassat Aarhus med hela 7-0(!) på bortaplan i helgen. I ligan går man som tåget och ligger 1a, på samma poäng men med bättre målskillnad framför FC Köpenhamn. Man har inte gjort några förändringar i laget sen senast mot Hertha Berlin, inga har tillkommit eller sålts på senaste tiden. Skador har man fortfarande på Nilsson och Da Silva samt att man nu har en tung avstängning på förstemålvakten Ronnow till kvällens match, även Crone är avstängd. Jag tror man kör en 4-1-2-1-2 med Toppel i mål, Larsson, Hermansson, Rocker, Juelsgaard - Norgaard - Phiri, Hjulsager - Mukhtar - Pukki, Wilczek.
3-0 till Panathinaikos efter match 1.
 
 
Panathinaikos:
 
 
Laget från Aten har gjort det väldigt bra än så länge i EL i år. Sammanlagt 3-0 vs AIK gjorde att man enkelt tog sig vidare till Play Off till gruppspelet och inför returmatchen har man en väldigt god chans att avancera. Både under och efter matchen var det en del skitsnack mellan spelarna och från båda håll ska det enligt rapporter varit rasistiska glåpord sagda från bland annat svenska Marcus Berg, något som skulle kunna påverka laget. Förutom bland annat svenske Niklas Hult och colobianske Victor Ibarbo (inlånad) har man inte fått in så många spelare värda att nämna. Samma sak gäller på försäljningssidan och den enda spelare som lämnat är Nikolaos Kaltsas som skrivit på för Asteras Tripoli. Utöver det har man en skada på danske Thelander som stör men ingenting som inte går att lösa. Jag tror man spelar en liknande elva som senast, en 3-4-2-1 med Steele i mål, Koutroubis, Ivanov, Moledo - Mesto, Zeca, Ledesma, Hult - Ibarbo, Wakaso - Berg.
Leder med 3-0 efter första mötet.
 
 
Matchen:
 
 
Som sagt var det en hel del hårda ord spelarna emellan under och efter matchen och jag tror det kommer sitta i även denna match. Det kommer vara spänt och jag kan tänka mig att vi får se en hel del fult spel. Senast var det 5 gula och 2 röda (Crone fick 2 gula som blev 1 rött. Spelmässigt tror jag att bortalaget kommer avvakta och låta Bröndby styra för att sen kontra in med sina snabba yttrar och luriga anfallare. En ganska tillknäppt historia och jag tror inte vi kommer få se allt för mycket mål.
 
Mitt tips är 1-1.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 u2.5 mål, 2.00 odds
 
 
2 röda kort och det blev "bara" 3 mål i första matchen. Nu behöver inte Panathinaikos bevisa något mer än i försvarsspelet och då tror jag helt enkelt det blir ganska målsnålt. 
 
 
#2 u9.5 hörnor, 1.83 odds
 
 
Det brukar inte bli allt för mycket hörnor när Bröndby spelar på hemmaplan. Dessutom har Panathinaikos en väldigt stabil defensiv som kommer göra allt för att täppa till alla ytor som Bröndby kan tänkas få. Jag tror inte det kommer bli allt för mycket lägen att tala om i matchen vilket skulle kunna resultera i få antal hörnor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela