thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Celtic vs FC Astana 20:45

Publicerad 2016-08-03 19:19:00 i Champions League, Fotboll,

Celtic vs FC Astana
 
 
Celtic:
 
 
Celtic har nysatsat genom att plocka in Brendan Rodgers, föredetta tränare i Liverpool. Han har fått styra och ställa hur han vill ha laget och har gjort en del förändringar, där han bland annat plockat in sin gamla LFC spelare Kolo Touré som bidrar med en hel del rutin. Utöver det har han även värvat 2 unga talanger som förhoppningsvis kommer få blomma ut till riktiga stjärnor om dom får tillräckligt med speltid, vilket dom bör (pratar då om Kristoffer Ajer och Moussa Dembélé). Man är med och spelar i International Champions Cup (internationell vänskapsturnering) och har utöver det varit ganska aktiv med andra vänskapsmatcher där man bland annat vann mot Wolfsburg hemma. Celtic är välkännt starka på hemmaplan och man åker inte till Celtic Park och förväntar sig poäng hur som helst. Ligan kör man över i vanlig ordning men i Europa har man det tuffare och det är sällan som man tar sig speciellt långt i varket CL eller EL. Man har ett ganska så fullt lag, dom enda som saknas är Bitton och Boyata. Jag tror man kör en liknande startelva som den som man hade senast mot Astana, en 4-4-2 uppställning med Gordon i mål, Lustig, Ambrose, O'Connell, Tierney - Roberts, McGregor, Brown, Armstrong - Dembélé, Griffiths.
Tog sig vidare till denna omgång av CL genom sammanlagt 3-1 mot Lincon Red Imps.
 
 
FC Astana:
 
 
Om Celtic är en gammal anrik klubb är Astana motsatsen. FC Astana grundades år 2009 och har snabbt blivit ett av dom bättre lagen i Kazakstan. På 7 år har man mäktat med att vinna 2 liga guld, 2 cup guld och 2 super cup guld. Inget dåligt facit på så kort tid men när man sen ska mäta sig med andra europeiska klubbar får man det svårt. Kazakstan som vi alla nog vet är inte direkt känt för sin fotboll och även om Astana har gjort det väldigt bra på bara 7 år så har man inte lyckats speciellt mycket inom internationell fotboll. Men så förra året small det till och Astana fick vara en del av gruppspelet i Champions League. Astana har man mest plockat in spelare med mer rutin för att fylla leden och man har inte behövt sälja någon av sina absolut bästa spelare. Man har dessutom inga skador på nyckelspelare. Jag tror på samma uppställning som senast när man spelade hemma mot dagens motstånd Celtic, då ställde man upp med en 4-2-3-1 uppställning där Eric startar i målet, Shitov, Logvinenko, Anicic, Shomko - Maksimovic, Canas - Beysebekov, Nurgaliyev, Twumasi - Kabananga.
Tog sig vidare genom sammanlagt 2-1 mot Zalgiris.
 
 
Matchen:
 
 
Jag tror vi kommer få se en match där Celtic dominerar. 1-1 i första matchen hemma mot ett Celtic som aldrig kom upp i sin max kapacitet blir svårt att bygga vidare på. Celtic kommer köra stenhårt från minut 1 och har gett sig tusan på att gå vidare till play-off. Jag ser inte hur Astana skulle klara av att göra något åt ett hemmastarkt Celtic som dessutom vill visa fansen att dom är på allvar i Europa i år, börjar bli dags för en internationell succé nu. Även fast Astana är bra på bortaplan så är det något helt annat att möta ett Celtic borta jämfört med t.ex. Tobol.
 
Mitt tips är 3-0
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Celtic ö1.5 mål i matchen, 1.61 odds
 
 
Celtic på hemmaplan är oerhört målfarliga. Man möter ett motstånd som är mer vana att spela på en halvtrasig plan mot spelare som ibland har andra yrken än bara fotbollen. Nu åker man till Celtic Park där hemmafansen kan få spelarna att bli döva. Att Celtic ska leka hem detta har jag inte speciellt svårt att se och då trillar det in 2-3 mål enkelt.
 
 
#2 AH -1 Celtic, 1.825 odds
 
 
Jag tror som sagt att detta blir en enkel match. Detta bet blir då aningen säkrare om det nu skulle vara så att dom misslyckas, man får dessutom ett bra odds på att man ska göra i alla fall 1 mål mer än motståndet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela