thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Chelsea vs West Ham 21:00

Publicerad 2016-08-15 19:36:16 i Allsvenskan, Fotboll,

Chelsea vs West Ham
 
 
Chelsea:
 
 
Ligapremiär för nysatsande Chelsea som plockat in Italiens före detta förbundskapten Antonio Conte. Han har i sin tur försökt sätta sin prägel på laget direkt genom att värva in bland annat förra årets Leicester succé N'Golo Kanté. Han har även plockat in den unga belgaren Michy Batshuayi, en supertalang som köptes in från Marseille. Man har haft en bra försäsong och endast förlorat 2/6, resten har man vunnit mot bland annat Milan och Liverpool. Conte är en mästare på att få ut det mesta av sina spelare vilket han bland annat visade nu senast i EM med Italien. Nu kommer han till ett lag med redan utpräglade stjärnor så som Hazard, Costa, Willian, Fabregas med flera och bör kunna utveckla detta spelarmaterial ännu mer. Man har spelat lite olika uppställningar under försäsongen men jag tror man kommer köra med en 4-2-3-1 med Courtois i mål, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Kanté, Matic - Cuadrado/ Willian, Oscar, Hazard - Costa.
Slutade på en 10e plats i ligan förra säsongen och missade Europaspel.
 
 
West Ham:
 
 
En rolig överraskning i förra årets säsong där framförallt Dimitry Payet fick sitt genombrott i laget. Slaven Bilic första säsong som tränade slutade bra och han fick se många spelare utvecklas under honom. Nu har han fått sätta sin prägel på laget och nu är det dags för nästa steg denna säsong. Man har varit väldigt aktiv på transferfönstret och man har framförallt fått behålla sina viktigaste pusselbitar. Man sålde av James Tomkins för ca 10 millioner pund och har plockat in flera smarta nyförvärv, bland annat har man fått in Sofiane Feghouli på en fri transfer från Valencia. Man har även köpt André Ayew från Swansea, samt lånat in Gökhan Töre från Bilic förra klubb Besiktas. Man har blandat och gett under försäsongen men i stort får man nog säga att man inte är speciellt nöjd med sina matcher. En hel del förluster mot betydligt sämre lag men man tog sig i alla fall vidare i EL med sammanlagt 4-2 mot Domzale från Slovenien. Man har en del tunga skador, bland annat på sitt argentinska nyförvärv Lanzini. Man har även Töre, Crasswell och Sakho skadade inför dagens PL premiär. Jag tror att man kommer ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning med Adrian i mål, Antonio/ Byram, Reid, Ogbonna, Masuaku - Kouyaté, Noble - Feghouli, Payet, Ayew - Carroll/ Valencia.
Slutade på en 7e plats i tabellen förra säsongen.
 
 
Matchen:
 
 
Om man ser till statistiken så har det inte varit allt för enkelt alla gånger för West Ham borta mot Chelsea, men man kan inte alltid förlita sig på statistik, framförallt inte när det är så nya lag som ställs mot varandra som idag. West Ham var bra förra året men nu har man ännu bättre spelarkvalitéer, framförallt offensivt som kommer sätta press Chelsea försvaret. På dom senaste 5 matcherna har West Ham enbart gjort mål i 1 av matcherna på Stamford Bridge, dom målen kom dock i senaste matchen lagen emellan, under förra säsongen, och denna säsongen har man ett ännu bättre lag och jag tror vi kommer få se en målrik och jämn match.
 
Mitt tips är 2-1 Chelsea
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö2.5 BLGM JA, 2.25 odds
 
 
Tror som sagt det blir målrikt och att båda lagen står för minst 1 mål. Senaste blev det 2-2, det kommer nog inte bli ett resultat långt därifrån idag.
 
 
#2 Chelsea ö6.5 hörnor, 1.83 odds
 
 
Chelsea har riktigt bra yttrar och man gillar att spela längs kanten. Dessutom har man riktigt starka huvudspelare i sina mittbackar som man gärna flyttar upp om man får tillfälle. Sista 7 matcherna i PL förra säsongen på Stamford Bridge slutade med minst 7 Chelsea hörnor och med West Hams ytterbacksskada (Crasswell) kan det nog bli en del ytor på kanterna vilket skulle kunna resultera i många hörnor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela