thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Dundalk vs Legia Warszawa 20:45

Publicerad 2016-08-17 19:41:00 i Champions League, Fotboll,

Dundalk vs Legia Warszawa
 
 
Dundalk:
 
 
Ännu en gång imponerar Dundalk FC. En av Irlands absolut mest anrika klubbar och regerande mästare i ligan och nu har man även börjat spela på allvar i Europa. Tidigare i Europa har det gått tyngre och man har inte lyckats prestera något som är värt att nämna. Men på dom senaste åren har Dundalk spelat upp sig när man kommit ut i Europa och i år är man ett dubbelmöte ifrån CL gruppspel. Man är väldigt starka hemma och har enbart förlorat 1 match. Innan matchen mot Hafnarfjordur i CL 2a kvalomgång hade man 6 raka vinster på hemmaplan, då spelade man lika men mot Bate var det inget snack igen och man vann med hela 3-0(!). Det har inte hänt speciellt mycket på transfersidan för laget och man har inte förlorat några spelare samtidigt som man inte heller värvat in några spelare. På skadelistan ser det väldigt ljust ut och man har för första gången på 1 månad chansen att ta u mittbacken Gartland i truppen. Även skadorna på McEleney och Finn ser mycket bättre ut och man kan nog räkna med dom i startelvan. Jag tror man ställer upp med samma elva som senast mot vitryssarna, en 4-1-4-1 med Rogers i mål, Gannon, Barrett, Boyle, Massey - O'Donnell (istället för Shields) - Mountney, Finn, McEleney, Horgan - McMillan.
Tog sig vidare till play off genom sammanlagt 3-1 vs BATE.
 
 
Legia Warszawa:
 
 
Polens motsvarighet till Irlands Dundalk. Den tidigare militärstyrda klubben har alltid varit en klubb som tampats i toppen av ligan och man har vunnit flera inhemska titlar samt varit ligavinnare 11 gånger. Under 1970 talet var man ett storlag i Europa och man tog sig bland annat till en semifinal år 1971. På senare år har man däremot inte haft lika mycket lycka i sina Europaäventyr och förutom förra årets EL gruppspelsplats har man oftast åkt ut i play off eller tredje rundan av kvalspelet. Man har inte varit jätteaktiv på transfermarknaden, man har dock fått in föredetta Norwich spelaren Vadis Odjidja-Ofoe som kan komma att tillföra en hel del. Man har inte tappat några nyckelspelare heller. Inför matchen har man 1 skada på lagets brasse, Guilherme. Jag tror man kommer ställa upp med en 4-2-3-1 med Malarz i mål, Broz, Pazdan, Rzezniczak, Hlousek - Moulin, Kopczynski - Kucharczyk, Hämäläinen, Langil - Prijovic.
Tog sig vidare genom sammanlagt 1-0 vs Trencin.
 
 
Matchen:
 
 
Legia målas ut som favorit i matchen, något jag tror kan bli ett stort misstag för spelbolagen. Dundalk är inget stögäng länge, vilket man visat. Mot BATE var det inget snack, 3-0 och avancemang med sammanlagt 3-1. Vitrysslands absolut bästa lag som varit med i CL gruppspel ett flertal gånger. Nu ställs man mot ett Legia som har dålig bortaform. Jag tror vi får se ett väldigt taggat Dundalk som troligtvis kan fixa ett bra resultat i första matchen.
 
Mitt tips är 2-1 Dundalk.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Dundalk att vinna matchen, 4.75 odds
 
 
3-0 vs BATE tycker jag talar sitt tydliga språk i sig själv, sen att man möter ett Legia som inte varit allt för bra på bortaplan tycker jag gör oddsen ännu smarrigare. Nästan 5(!) ggr pengarna på att hemmalaget tar detta på hemmaplan, där dom är som absolut starkast. Spelvärt!
 
 
#2 Dundalk gör mål i matchen, 1.83 odds
 
 
Att dom gör mål hemma tror jag absolut på. Dom gör så gott som alltid mål på hemmaplan, oavsett lag.

Kommentarer

Postat av: Red-impact

Publicerad 2016-08-17 19:45:42

Irländska lag är ofta svåra att tas med på hemmaplan. Tror på Dundalk jag med.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela