thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Elfsborg vs Sundsvall 19:00

Publicerad 2016-08-22 13:51:08 i Allsvenskan, Fotboll,

Elfsborg vs Sundsvall
 
 
Elfsborg:
 
 
Tidigare har jag skrivit en hel del om hur lag ena säsongen presterar på topp och tampas om ligaguld medan säsongen efter så ligger man och tampas i mitten av tabellen. Det kanske är signum för hela Allsvenskan och i fallet Elfsborg så är det inte mycket större skillnad. Det har varit en hel del upp och ner för Elfsborg sen ligaguldet 2012. En 6e plats året efter följt av två 4e placeringar i rad och nu ligger man på en 7e plats med 12 omgångar kvar, vilket kanske inte borde räknas som ett fiasko än men man måste börja spela upp sig nu. Under sommaren kom även ett tungt besked för Elfsborg när Marcus Rohdén tog steget ut i Europa och anslöt till Crotone i Serie A. Ungefär en vecka senare tog man in Daniel Gustavsson från Örebro, föredetta SM guld vinnare med AIK. Man har även plockat in Issam Jebali från IFK Värnamo, både han och Daniel trivs bäst på vänsterkanten men kan ta andra roller i laget om det behövs. Positivt är att man sitter på en skadefri trupp och bör kunna ställa upp med sitt bästa lag. Jag tror man kör en 4-4-2 med Stuhr Ellegaard i mål, Gustavsson, Manns, Horn, Jonsson - Lundqvist, Hauger, Claesson, Lundevall - Frick, Prodell.
Ligger som sagt på en 7e plats i tabellen.
 
 
Sundsvall:
 
 
Det som började med en sstorslagen succé ser nu ut att bli som dom flesta hade trott innan, nedre halvan av tabellen. Verkligheten har kommit ikapp Sundsvall enda sedan man sålde av sin Runár Már Sigurjónsson. Målen har uteblivit och lika så segrar som bytts till förluster. Innan uppehållet hade man gjort mål i alla sina matcher och tagit segrar borta mot bland annat Malmö och Häcken. Efter uppehållet har man 1 seger på 6 matcher, 1 av dom har man spelat oavgjort och resterande 4 matcher har varit förluster, man har dessutom enbart gjort 3 mål på dessa 6 matcher. Ett enormt avbräck att tappa sin bäste målgörare och när man nu sålde Pa Amat Dibba så har det blivit ännu svårare att göra mål. Man har försökt lösa detta genom att ta in Joel Enarsson från IFK Norrköping som gjorde debut mot Hammarby, en match som slutade 0-0. Man har även sen tidigare plockat in Mauricio Albornoz för att förstärka defensiven. Jag tror vi kommer få se en liknande elva som mot Hammarby, en 4-4-2 med Naurin i mål, Larsson, Danielsson, Tranberg, Olsson - Sellin, Suljevic, Albornoz, Granat - Eklund/Enarsson, Silva.
Ligger på en 11e plats i tabellen.
 
 
Matchen:
 
 
Elfsborg har inget superfacit på hemmaplan efter uppehållet men ikväll ska det bara bli seger. Det är 10p till EL plats och om man ska ha någon chans på att knipa en plats till Europa så måste man skärpa till sig och spela upp sig. Jag tror detta blir fallet ikväll och Elfsborg tar hem detta ganska enkelt. Sundsvall har helt enkelt tappat för mycket och försvaret har inte lyckats alls.
 
Mitt tips 2-0 Elffsborg.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Elfsborg -1.5 AH, 2.10 odds
 
 
Jag tror som sagt att det blir en enkel match och Elfsborg tar hem det utan några större problem. Har tillräckligt med rutin i backlinjen för att hålla tätt och framåt ska grabbar som Bajrami och Prodell inte ha några större problem att göra mål på ett Sundsvalls försvar utan något självförtroende.
 
 
#2 Elfsborg vinner och hålla nollan, 2.60 odds
 
 
Samma motivering som ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela