thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Everton vs Tottenham 16:00

Publicerad 2016-08-13 13:28:00 i Fotboll, Premier League,

Everton vs Tottenham
 
 
Everton:
 
 
Everton hade en bra start på försäsongen men efter 3 raka segrar har det blivit förluster och oavgjorda resultat både hemma och borta. Förra året var inget jätteroligt år för Liverpool laget och man avslutade framförallt väldigt svagt då man på sina sista 10 matcher i Premier League bara vann 2 matcher, 5 förluster och 3 oavgjorda blev resultaten i resterande matcher. Man förlorade även sin FA Cup semifinal mot Man U. Men nu stundar nya tider på Goodison Park där man till att börja med plockat in den gamle backgeneralen Ronald Koeman som ny manager. Han har i sin tur värvat från andra engelska lag och man har bland annat tagit in Ashley Williams från Swansea. Även Idrissa Gueye (Aston Villa) och Maarten Stekelenburg (Fulham) har ankommit till Everton. Nu i veckan blev det även klart att sillysagan John Stones fått ett slut. Manchester City har värvat supertalangen för rekordpengen 55.6 millioner pund. Man har även tappat Tim Howard på fri transfer till Colorado i MLS. Utöver detta ser elvan ut som förra säsongen, framförallt har man fått behålla strikern Romelu Lukaku. Jag tror man kommer ställa upp med en 4-2-3-1 med Stekelenburg i mål, Coleman (om han är spelklar), Jagielka, Williams/ Mori, Baines - Ideye, Barry - Deulofeu, Barkley, Mirallas - Lukaku. Tror att Jagielka och Mori startar som mittbackar eftersom dom spelat ihop tidigare. Det som talar för att Williams skulle kliva in direkt i elvan är att han har enorm PL rutin samt att han inte har det oerhörda temprament som Mori har.
Slutade förra säsongen på en 11e plats.
 
 
Tottenham:
 
 
Tottenham var (förutom Leicester) Premier Leagues kanske största överraskning och allt såg ut att äntligen gå vägen för London laget men då satte just Leicester in en extra växel och körde ifrån resterande titelkonkurrenter, ungefär samtidigt som Spurs slutade spela fotboll. Man hade länge ena handen på bucklan men Leicester gav sig aldrig och tillslut gav sig Tottenham och superskrällen kunde plocka hem det. Inte nog med det så slutade man återigen efter rivalen Arsenal. Men det finns en del hopp att det ska bli succée i år igen (för det måste man nog ändå säga att det var någon form av succée för Tottenham förra året), man har nämligen inte tappat några nyckelspelare inför säsongen och har istället fått in mittfältsförstärkning i Victor Wanyama (från Sounthampton) och anfallsförstärkning i unge holländaren Vincent Janssen (från AZ Alkmaar). Två bra värvningar som kan visa sig vara värda en hel del. Spurs har spelat 3 träningsmatcher inför säsongsstarten, 2 förluster (Juventus och Atl. Madrid) och 1 vinst (eller kanske kross är rätt ord) över Inter med 6-1(!). Ett formbesked som heter duga! Startelvan bör se ut (i stora delar) som den såg ut då, en 4-2-3-1 med Lloris i mål, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies/ Rose - Dier, Wanyama - Lamela, Eriksen, Son/ Chadli - Kane. 
Slutade på en 3e plats i tabellen förra säsongen.
 
 
Matchen:
 
 
Everton har ny tränare och några intressanta nyförvärv, dessutom har man inte tappat allt för många nyckelspelare (förutom såklart Stones). Hemmaplan och premiär, man vill visa fansen att man inte bara är ett mittengäng utan att man ska spela i Europa och det görs väl bäst genom att sätta hårt mot hårt direkt vs ett lag som kan sluta top 4 i år. Tottenham har inte tappat sina nyckelspelare heller och värvat bra. Försäsongsmässigt har det sett bättre ut för Tottenham och jag tror att jag vågar ge Londonlaget en liten fördel i matchen.
 
Mitt tips är 2-1 Tottenham, skulle också kunna tänka mig 2-2, målrikt blir det.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö2.5 BLGM JA, 2.30 odds
 
 
Sett till statistiken så är det inte alltid detta bet går in när Everton och Tottenham möts men jag tror vi kan få se just ett sådant resultat idag. Everton gör en hel del mål på hemmaplan men släpper också in en hel del. Tottenham har lite samma grej när det gäller sina bortamatcher. Tror att det blir målrikt idag och jag tror att båda lagen bidrar till det.
 
 
#2 u10.5 hörnor, 1.72 odds
 
 
Engelska ligan och två lag med starka nickspelare till mittbackar och duktiga kantlöpare, varför underspel? Varken Everton eller Tottenham baserar helt sitt spel på att ta sig in från kanterna, visst, man har riktgit duktiga yttrar som gärna löper längs med kanterna men man spelar gärna in sig i mitten och får av skott. Så länge dom skotten sitter i mål eller en bra bit utanför bör ett underspel på två lag som oftast inte får med sig så mycket hörnor vara ett bra spel för nästan 2ggr pengarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela