thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Köpenhamn vs Astra 19:45

Publicerad 2016-08-03 12:18:00 i Champions League, Fotboll,

Köpenhamn vs Astra
 
 
Köpenhamn:
 
 
FC Köpenhamn har under sin korta "levnadstid" hunnit med att vinna ligan hela 11 gånger (sedan 1992) och är dansk fotbolls bästa lag genom tiderna. Man är dessutom Skandinaviens högst rankade lag i Europa (Molde är 2a och MFF 3a). Ligan har precis dragit igång för Köpenhamn och i vanlig ordning kör man över ligan. På 3 matcher har man 3 vinster och 11-0 i målskillnad. Laget är duktiga på bortaplan men hemma är man nästan oslagbara. Som alltid är man också ganska aktiv på transfermarknaden och man har plockat in bland annat svenske Robin Olsen men även ett intressant namn i Slovakiske Jan Gregus. Det enda riktiga tappet var Nicolai Jörgensen som gick till Feyenoord för närmare 3 millioner euro. Man kommer till matchen ikväll med full styrka. Jag tror man ställer upp med en 4-4-2 uppställning där Olsen startar i mål, Ankersen, Antonsson, Johansson, Hogli - Kusk, Delaney, Gregus, Falk Jensen - Pavlovic, Santander. Tog sig vidare genom sammanlagt 9-0 vs Crusaders.
 
 
Astra:
 
 
Astra har inte varit mycket för världens ögon. Innan 1990 när man blev köpt av nuvarande ägaren Ioan Niculae hade man knappt ens lirat i första divisionen. Man vann för första gången någonsin ligan förra året. Precis som för FCK har Astra precis dragit igång ligan igen men där har det inte blivit en rolig inledning och man har på 2 matcher 1p och 1-4 i målskillnad. Man har varit ganska aktiv på transfermarknaden och plockat in samt släppt en hel del på fri transfer. Man hade problem på bortaplan förra säsongen och man har inte inlätt allt för bra i år heller. Det kommer krävas en hel del för att kunna slå ett hemmastarkt Köpenhamn. Jag tror man ställer upp som senast mot FCK, en 4-1-4-1 med Lung Jr i mål, Vangjeli, Alves, Fabricio, Maranhao - Lovin - Boudjemaa, Seto, Boldrin, Teixeira - Niculae.
Astra har inte behövt kvalificera sig till denna runda utan man placerades här pga att ligan är tillräckligt högt rankad.
 
 
Matchen:
 
 
Oddsen säger Köpenhamn, jag håller helt med. Tror inte det kommer vara något snack alls i detta returmöte. Blev 1-1 efter första mötet, att Köpenhamn ska ta hem detta och kvalificera sig tror jag är lika säkert som att havet är blått. Köpenhamn är ett mycket bättre lag och är dessutom otroligt starka på hemmaplan. Jag tror vi får se en utklassning.
 
Mitt tips är 3-0
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Köpenhamn ö1.5 mål, 1.50 odds
 
 
Senaste gången man gjorde under 2 mål var i cupen mot Bröndby den 3e april. Man är som sagt vassa på hemmaplan och gör ofta väldigt mycket mål.
 
 
#2 AH -1.5 Köpenhamn, 1.925 odds
 
 
Tror som sagt att det blir lekstuga och att dom vinner med minst 2 mål skulle inte förvåna mig ett dugg.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela