thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Malmö vs Jönköping 19:00

Publicerad 2016-08-22 17:29:15 i Allsvenskan, Fotboll,

Malmö vs Jönköping
 
 
Malmö:
 
 
Medan andra lag har tappat sina stora stjärnor har Malmö fått behålla sina men trots det har det inte blivit något ryck i tabellen. Istället ligger man nu (dock med 1 match mindre spelad) 2p bakom ledande IFK Norrköping. Att inte ta guld i år kommer ses som ett stort fiasko och idag kräver nog både supportrar och ledning att det blir en stabil seger över nykomlingarna. Under sommaren har man fått in den unge anfallaren Alexander Jeremejeff som gjort det bra i ungdomslaget än så länge med ett flertal mål. Han har även gjort ett bar stabila inhopp men inte riktigt lyckats få till det helt än i A-laget. Förutom det har man även fått tillbaks hemvändaren Behrang Safari som kommer vara en stor injektion i laget, både på och av planen med den rutin som han besitter. Det största tappet har varit supporterikonen Guillermo Molins, en bra dag på jobbet och han var en av Allsvenskans bästa spelare men skador satte stopp för även denna spelaren. Tror vi kommer få se ett 4-4-2 med Wiland i mål, Tinnerholm, Brorson, Bengtsson, Safari/ Konate - Eikrem, Christiansen, Adu/ Lewicki (vilket verkar vara den största frågan inom laget just nu), Berget - Rosenberg, Kjartansson.
Ligger som sagt på en 2a plats i tabellen, 2p efter IFK Norrköping med 1 match mindre spelad.
 
 
Jönköping:
 
 
En av 2 nykomlingar, 1 av 2 superskrällar. Jönköping tillsammans med Östersund har varit outstanding och för kvällens lag så har den succén skrivits Pawel Cibicki och Thelin bröderna. Lånet från storklubben, kaptenen och tränaren. För Cibicki är detta en extra stor match i och med att han möter klubben som lånade ut honom. I match 1 slutade det med 2 mål för Pawel, ikväll är tanken att han ska bygga vidare på den succén. Lagkapten och lagets hjärta hittar vi i Tommy Thelin. Han är den som styr och ställer på planen och sist men absolut inte minst har vi succétränaren Jimmy Thelin, storebror och numera taktikern i familjen som fört Jönköping till en riktigt fin Allsvensk säsong än så länge. Man har inte tappat några spelare och på värvningssidan har det blivit spelare som för det mesta ska fylla ut truppen vid eventuella skador. 2 spanjorer, en målvakt och en mittfältare som kommer från CD El Palo och Real Jaén FC. Jag tror man kommer ställa upp med en 4-2-3-1 med Mehic i mål, Siwe, Karlsson, Calisir, Portillo - Fendrich, Gojani - Kozica, Smylie, Thelin - Cibicki.
Ligger på en 12e plats med 1 eller 2 matcher mindre spelade än alla andra lag.
 
 
Matchen:
 
 
Precis som i Elfsborg vs Sundsvall är hemmalaget en storfavorit. MFF på hemmaplan är inte bara svåra att slå för Allsvenska lag utan där har man även visat stora lag ifrån Europa att man inte är att leka med. Det kommer bli tufft för Jönköping, framförallt eftersom det är lite av en måstematch för MFF, det i sin tur (om man lyckas hålla tätt ett tag) kan få hemmalaget lite ur balans och om det sker kan Jönköping absolut ta vara på det och chocka Malmö. Jag tror på mycket fart och många lägen och att vi får en ganska så målrik match.
 
Mitt tips är 3-1 Malmö
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Malmö -1.5 AH, 1.725 odds
 
 
Jag tror absolut att Malmö kan hålla ihop detta och ta en stabil seger med minst 2 mål i behåll. MFF är det bättre laget och om dom spelar som dom ska kommer detta vara ganska så enkelt, även fast det aldrig finns enkla matcher (bevis på det hittar vi i 3-2 till Jönköping senast).
 
 
#2 Resultat/ Totalt antal mål Malmö FF/ ö2.5, 1.72 odds
 
 
2-1, 3-0, 3-1, 3-2, ni förstår. Malmö ska vinna och det ska göras minst 3 mål. Vill man inte lägga en vinnare kan man ge sig på ö2.5 som ger 1.57 i odds istället. Men jag tror på MFF och jag tror det blir målrikt, brukar bli det när dessa lag möts.

Kommentarer

Postat av: Red-impact

Publicerad 2016-08-22 17:50:21

Spelar Malmö vinner och båda lagen gör mål.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela