thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Manchester City vs Sunderland 18:30

Publicerad 2016-08-13 16:54:41 i Fotboll, Premier League,

Manchester City vs Sunderland
 
 
Manchester City:
 
 
Man C slutade på CL plats tack vare målskillnad och när man ska summera förra säsongen tror jag inte att man gör det med så väldigt glada City ögon. Förvisso tog man sig till Champions League semifinal där man sedemera åkte ut mot Real Madrid men att knappt komma på en CL plats är inte tillräckligt bra, och det tänker man inte låta hända igen. Man har rustat upp med både tränare och spelare. In har the mastermind Pep Guardiola kommit och genom honom har man plockat in flera stora namn, bland annat Gündogan (Borussia Dortmund), Stones (Everton) och Nolito (Celta Vigo), även supertalangen Sané (Schalke 04) har man värvat in. Som det ofta är med storlag tappar man inte heller några större stjärnor och man har kvar sina allra största, framförallt Agüero. Det är lite turbulens i laget nu dock då senaste ryktena säger att förstemålvakten Hart kan bli andra valet inom en kort tid då Pep Guardiola vill plocka in tyngre pjäser, bland annat har det spekulerats i om Ter Stegen (FC Barcelona) kan vara på g till City. Man har en del tunga skador och avstängningar inför matchen, bland annat är Kompany och Gündogan skadade. Försäsongen har inte varit allt för bra för Pep och hans gäng och man har enbart vunnit 1 match på straffar mot Dortmund, annars har man haft 2 förluster mot Bayern München och Arsenal. Pep har under försäsongen experimenterat en hel del med laget och uppställningar och har på senaste tid testat sig på en 3-4-3 uppställning. Jag tror dock att han tar sig tillbaks till en 4-3-3 alternativt en 4-2-3-1 med Caballero/ Hart i mål (beroende på hur relationen ser ut mellan Pep och Hart), Zabaleta/ Sanga, Otamendi, Stones, Clichy - Delph, Fernandinho, De Bruyne - Silva, Agüero, Nolito. Oavsett om det är 4-3-3 eller 4-2-3-1 kommer dessa starta tror jag.
Slutade som sagt på en 4e plats i tabellen.
 
 
Sunderland:
 
 
Med nöd och näppe klarade sig Newcastle laget förbi lokalrivalen (med samma namn) och knep sista platsen till PL säsongen 16/17. Man var länge uträknat men tillslut fick man med sig några resultat och när säsongen väl skulle räknas ihop hade man åstakommit, i dom mest avgörande matcherna enroma resultat. På dom sista 5 matcherna tog man 7/9p hemma mot Arsenal, Chelsea och Everton. Några stjärnvärvningar har det uteblivit men man har inte heller tappa några spelare. En av värvningarna man har gjort kommer däremot från Chelsea, mittbacken Papy Djilobodji. Man har även plockat in en ny manager då "Big Sam" Allardyce blivit ny förbundskapten för England och in kommer nu föredetta Everton och Manchester United tränaren David Moyes. På skadesidan har man inte heller några tunga namn, den enda skadan som är nämnvärd är på svenske Sebastian Larsson. Försäsongen har sett väldigt bra ut för och man har inte förlorat en enda match. Nu har man inte heller mött dom bästa lagen men i senaste matchen mot Dortmund fick man med sig en skalp då man fixade 1-1. Otroligt starkt av Sunderland! När det gäller startelvan tror jag det blir något liknande den som man hade mot just Dortmund, jag tror man ställer upp med en 4-2-3-1 där Mannone startar i mål, Love/ Jones, Kaboul, O'Shea, van Aanholt - Rodwell, Cattermole - Watmore, Khaziri, Lens - Borini/ Defoe.
Slutade på en 17e plats i ligan förra säsongen.
 
 
Matchen:
 
 
Jag tror inte det blir lätt för Sunderland. City är inte bara ett starkt hemmalag utan man har också bättre spelare på i princip varje position. Mer speed, bättre passningar, lurigare löpningar, tyngre skott. Det kommer bli en tuff dag på jobbet för Sunderlandspelarna och det är inte en rolig inledning att börja borta på City of Manchester Stadium. Men ett målkalas tror jag definitivt på, dom senaste 4 mötena lagen emellan i Manchester har slutat med ett snitt på 4.5 mål.
 
Mitt tips är 3-0 Manchester City
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Manchester City ö2.5 mål i matchen, 2.00 odds
 
 
På dom 4 senaste matcherna har City gjort 3 mål eller fler vid 3/4 tillfällen, 3-1, 2-2, 3-2, 4-1. Vity är väldigt starka hemma och jag tror dom kommer göra allt för att köra igång säsongen direkt.
 
 
#2 Manchester City gör mål i båda halvlekarna, 1.72 odds
 
 
Det görs väldigt mycket mål av hemmalaget på City of Manchester Stadium. Det gäller att man öppnar starkt och får publiken med sig, gör man det kan man absolut få till ett eller ett par mål i första halvlek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela