thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Manchester United vs Southampton 21:00

Publicerad 2016-08-19 15:55:57 i Fotboll, Premier League,

Manchester United vs Southampton
 
 
Manchester United:
 
 
Mourinhos Manchester United era har dragit igång och tack vare Zlatan och co blev det succé direkt. 3-1 borta mot Bournemouth vilket var allt annat än oförtjänt. Nu nalkas det hemmapremiär för "The Special One" och förutom det faktum att United är ett av världens kanske starkaste hemmalag så är Mourinho en vinnare på vilken arena han än har kallat för sin hemmaplan. Idag får man även in rekordvärvningen Pogba till startelvan (avstängd i första matchen på grund av gula kort från den italienska ligan) vilket är väldigt positivt. Fulltaliga och redo för säsongens första hemmamatch. Det har inte tillkommit några fler värvningar sen premiären och det ser ut som att Mourinho är nöjd med det spelarmaterial han har att tillgå nu. Jag kan tycka att man borde leta efter en något mer rutinerat mittback som kan varva med Smalling och Bailly, samt att om det blir skador på någon av dessa två har man inte mycket att tillgå. Fortsätter dom däremot att spela som i premiären kan det bli en succésäsong för mittbacksparet. Jag tror vi kommer få se samma elva som i förra veckan förutom det att Pogba kliver in och startar matchen. Även Smalling är tillbaks efter avstängning och bör gå rakt in i elvan. Jag tror man kör en 4-2-3-1 med de Gea i mål, Valencia, Bailly, Smalling, Shaw - Fellaini/Herrera, Pogba - Mata, Rooney, Martial - Ibrahimovic.
Efter 1 spelat match ligger man på första plats tack vare målskillnad.
 
 
Southampton:
 
 
Southampton inledde ganska svagt mot ett Watford som lever vidare på förra årets fantastiska säsong. 1-1 slutade den matchen efter att just Watford tagit ledningen tidigt i första halvlek. Southampton spelade förvisso upp sig rejält i slutet på första halvlek och när andra halvlek drog igång visade man att man inte tänkte gå ifrån premiären utan i alla fall 1p. Och 1p blev det efter att Redmond kvitterat i mitten på andra halvlek. Inte en alltför imponerande start för Saints och det kommer krävas en betydligt bättre insats om man ska tvåla till ett Manchester United i form. Man har värvat in några spännande namn, bland annat målskytten Redmond och framförallt den danske supertalangen Pierre-Emile Höjbjerg som kan komma att tillföra en hel del till Saints. Man har också tappat en hel del, Sadio Mané (Liverpool), Graziano Pèlle (SD Luneng) och Victor Wanyama (Tottenham) är dom 3 största namnen som lämnade laget under sommaren. Skadelistan är dock kort och det enda riktiga tappet där är vänsterbacken Ryan Bertrand, även mittbacken Florin Gardos har skadad knät och man vet inte hur lång tid den skadan kommer ta att läka. Van Dijk åkte på en mindre smäll i premiären och kan nog komma att enbart hoppa in idag istället för att starta. Jag tror man kommer spela en 4-1-2-1-2 med Forster i mål, Cerdric, Yoshida/van Dijk (beroende på skada), Fonte, Targett - Romeu - Davis, Ward-Prowse/Höjbjerg - Tadic - Long, Redmond.
Ligger på en 11e plats efter omgång 1.
 
 
Matchen:
 
 
United målas upp som storfavorit vilket jag håller med. Ett mycket bättre lag som dessutom spelat ihop sig bra och är i form. För att Saints ska lyckas måste framförallt försvaret ha en väldigt hög klass och jag är mycket osäker på om dom klarar av det. Det har varit skador som stört i försvarslinjen och jag tror inte man fått tillräckligt mycket tid tillsammans för att man ska kunna ha fått ihop en stabil back 4a. Att sen lägga på att man möter killar som Zlatan, Mkhitaryan, Mata, Rooney etc, det är tufft även för dom bästa försvaren.
 
Mitt tips, 2-0 United.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Manchester United ö1.5 mål, 1.72 odds
 
 
United gör mycket mål på hemmaplan och då räknar jag förra säsongen. Nu har man enorma tillskott till offensiven och om man ser till dom två inledande matcherna (Community Shield och omgång 1 av PL) så har man gjort 2 respektive 3 mål. United ska inte ha några problem att vinna och dom kommer göra mål.
 
 
#2 Manchester United -1 AH, 1.975 odds
 
 
Om United vinner med 1 mål får man pengarna tillbaka, vinner dom med 2 så vinner man spelet. Nästan 2ggr pengarna på att United vinner matchen med 2 mål, enligt mig mycket spelvärt. Man U kommer dominera matchen och kommer få in bollar, det som avgör om denna sitter är om försvaret håller tätt, vilket dom borde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela