thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Örgryte vs Åtvidaberg 19:00

Publicerad 2016-08-02 12:46:57 i Fotboll,

Örgryte vs Åtvidaberg
 
 
Örgryte:
 
 
Berg-o-dalbana går vidare och nu verkar det till och med se ut att bli en ganska trevlig resa. Man följde upp bortasegern mot Degerfors med stabila 2-0 mot Syrianska. Lagets stora stjärna fortsätter att lysa, Atashkadeh stod för båda målen i segern. Förutom att offensiven börjar se ut som den ska har även försvaret börjat se bättre ut. Backparet Hammar, Björck har spelat ihop sig och komplementerar varandra bra. Anklev är oerhört viktig med sin rutin och Bohman, en gång en riktigt stor talang, börjar få igång sitt kantlöp ordentligt. Jag tror man fortsätter i samma spår med sin uppställning som mot Syrianska, ett 4-4-2 med Kljajic i mål, Anklev, Björck, Hammar, Bohman - Paulson, Lindström, Östling, Ohlsson - Atashkadeh, Mourad.
Ligger på en 10e plats i tabellen.
 
 
Åtvidaberg:
 
 
Förra årets Allsvenska jumbo har det inte lätt i Superettan. Man ligger i mitten av tabellen och får inte riktigt till varken anfall som försvar (förutom i enstaka matcher här och där). Man har framförallt haft det väldigt svårt borta där man enbart vunnit 2 matcher och spelat oavgjort i en, resten är förluster, inte allt för sällan med ganska stora siffror. Det största problemet för Åtvidaberg, precis som förra året i AS är att man inte klarar av att täppa till bakåt. Man tappar onödigt mycket mål på att man slarvar och på sätt och vis ger upp. Men att ändra i elvan för att försöka lösa några problem tror jag inte att Roar Hansen kommer göra. Ett 4-2-3-1 med Jansson i mål, Holmgren, Karlsson, Birkfeldt, Asp - Westerblad, Ahmed - Alexandersson, Eid, Helg - Maholli.
Man huserar just nu på en 9e plats i tabellen.
 
 
Matchen:
 
 
Åtvidaberg kommer med ett uslet bortafacit. Örgryte har förvisso inte ett superfacit hemma heller men dom förluster man åkt på under dom 5 senaste matcherna har varit mot top 5 lag. Varberg och Syrianska avfärdade man snyggt med 3-0 och 2-0. Örgryte ses som favoriter ikväll, det tycker jag absolut att dom är också. Tror till och med att vi kan få se en hel del mål åt ÖIS hållet.
 
Mitt tips är 2-0
 
 
Matchens spel:
 
 
#1 ÖIS att vinna matchen, 1.66 odds
 
 
Möter ett extremt dåligt bortalag. Har haft problem hemma men segern mot Syrianska senast visar prov på en uppåtstigande form, ganska bra odds dessutom.
 
 
#1 ÖIS ö1.5 mål i matchen, 1.61 odds
 
 
ÖIS spel har verkligen blivit bättre och man spelar nu med ett helt annat självförtroende än innan. Dessutom med målfarliga spelare som Atashkadeh, Mutumba, Ohlsson med flera så kan man absolut få in en del bollar mot ett lag som släppt in 2 mål i snitt på sina bortamatcher i år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela