thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Real Madrid vs Sevilla 20:45

Publicerad 2016-08-09 19:50:00 i Fotboll,

Real Madrid vs Sevilla
 
 
Real Madrid:
 
 
En av världens mest anrika klubbar drar idag igång säsongen på riktigt med i och med kvällens Super Cup möte, matchen mellan CL mästarna och EL mästarna. Försäsongen för huvudstatslaget har varit upp och ner men man har framförallt spelat upp sig mot slutet då man vunnit mot både Chelsea och Bayern München, detta trots en del frånvarande spelare (skada på bland annat Christiano Ronaldo). Sommarens stora värvning har blivit Alvaro Morata, utöver det har man enbart plockat in unga talanger. Även varit en del rykten kring Moussa Sissoko som ryktats till en hel del olika klubbar, bland annat just Real Madrid men än så länge är ingenting klart. Dagens Super Cup blir den 5e gången klubben vunnit CL och då automatiskt tagit sig till SC matchen sedan den infördes 1972. Till matchen har man en del skador som tynger laget. Som vi alla vet är CR7 skadad sen EM finalen. Resten av truppen ska vara intakt och det bör inte vara några problem för Zidane att mönstra en väldigt stark elva. Jag tror man ställer upp i stora delar som man gjorde senast mot Bayern München, 4-2-3-1 med Navas i mål om han är hel. Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Modric - Bale, Rodriguez, Isco - Benzema. Tror att man startar med största delen A-lag men att några andra får chansen är inte helt omöjligt. Morata är ett alternativ, även Lucas Vazquez.
Tog sig till Super Cup genom Chamions League vinst vs Atletico Madrid efter straffar.
 
 
Sevilla:
 
 
Sevilla måste jag säga är ett otroligt spännande lagbygge och klubb. Trots att man inför nästan varje säsong tappat dom mest tongivande spelarna från den gångna säsongen har man lyckats bygga vidare och skapat en klubb som tror på sig själv och sin stab och som på så sätt lyckats få in unga, energiska spelare som själva tror på det lag dom är med i. Detta tycker jag visas även i 3 raka Europa League vinster(!). Försäsongen har varit väldigt bra från Spaniens äldsta fotbollsklubb och man har 6 vinster på 6 matcher. Som föregående säsonger har man även denna tappat oerhört viktiga spelare, bland annat har Krychowiak lämnat för PSG och Gameiro lämnat för Atletico Madrid. Man har även plockat in en del spännande spelare, bland annat Ben Yedder från Toulouse och unge Joaquin Correa från Sampdoria. Man har även lånat in Luciano Vietto från Atletico Madrid, en riktig supertalang. Kvällens match blir 4e gången som man spelar SC och man har vunnit "turneringen" 1 gång tidigare, 2006. Utöver sålda spelare har man inga tongivande spelare skadade och man ska kunna ställa upp med fullt manskap. Man har tidigare kört en 4-2-3-1 med Rico i mål, Mariano, Carrico, Rami/ Pareja, Escudero - Nzonzi, Kranevitter/ Iborra - Vitolo, Sarabia/ Correa, Konoplyanka - Vietto.
Tog sig vidare till Super Cup genom Europa League vinst vs Liverpool efter 3-1.
 
 
Matchen:
 
 
Super Cup är ett väldigt bra tillfälle att spela ihop sitt lag precis innan ligastarten. Det är också en cup man ofta väljer att inte alltid (i alla fall för dom större lagen) spela sitt fulla A-lag. För Sevilla tror jag det är max som gäller, man vill ta hem säsongens första titel och man vill tvåla till storlaget från huvudstaden. För Real tror jag inte att det är en av dom viktigaste matcherna och det finns som sagt en chans att man väljer att mönstra ett något svagare lag för att vila sina största stjärnor till serie premiären. Jag tror det blir ganska jämt men att Real Madrid går segrande ur tillslut.
 
Mitt tips 3-1 Real Madrid.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö2.5 BLGM JA, 1.90 odds
 
 
Det brukar bli ganska målrikt när lagen möts och i och med att det är cup tror jag att Sevilla vill göra allt för att tvåla till CL mästarna. Tror vi får se en hel del mål från båda lagen.
 
 
#2 AH -0.5 Real Madrid, 2.050 odds
 
 
Tycker att det finns en hel del värde i att Real Madrid ska vinna matchen, 2 ggr smeten är ingenting man tackar nej till. Väldigt spelvärt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela