thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Roma vs Porto 20:45

Publicerad 2016-08-23 19:34:47 i Champions League, Fotboll,

Roma vs Porto
 
 
Roma:
 
 
Nu har säsongen börjat på allvar för Roma och man kan väl lätt säga att det har börjat bra. Man fick med sig 1-1 från Portugal senast och till helgen drog ligan igång. 4-0 hemma mot Udinese blev det där vilket man måste räkna som en riktigt bra start. Nästan omgående från det att Diego Perotti klev in och debuterade för Roma i Serie A så satte hemmalaget fart. Knappa 10 min efter inhoppet kom straff #1 som Perotti satte till 1-0, 10 min efter det kom straff 2 och 2-0 till Roma signerat Perotti. Dzeko och Salah var dom två andra målskyttarna i matchen. Det har värvats och sålts en hel del under sommaren och bland annat Dzeko (Manchester City), Salah (Chelsea), El Shaarawy (Milan), Perotti (Genoa), Rüdiger (Stuttgart) och dom två brasilianska talangerna Gerson (Fluminense) och Alisson (International) har köpts medan Dodo (Inter), Pjanic (Juventus), Ljajic (Torino) och Doumbia (Lån, Basel) har lämnat. Med Luciano Spalletti i spetsen som huvudtränare har man lyckas bygga ett lag som man tror på och som jag tror kan göra stora framsteg och ta tillbaks Roma till deras forna glans. Till kvällens returmöte är Rûdiger och Rui båda osäkra till start efter skador. Jag tror man spelar en 4-3-3 med Szczesny/Alisson i mål, Peres, Manolas, Fazio/ Jesus, Emerson - Paredes, Nainggolan, Strootman - Salah, Dzeko, Perotti.
Första mötet lagen emellan slutade 1-1.
 
 
Porto:
 
Porto är tillsammans med Benfica och Sporting dom 3 lagen som man kallar för Três Grandes inom portugisisk fotboll. Det finns inga bättre i Portugal och under åren 2002-2013 dominerade Porto allt och vann 9 titlar. Det har gått lite tyngre på dom senare åren men klass finns det fortfarande gott om och man fortsätter även att producera och fostra supertalanger på löpande band, bland annat har Deco, Hulk, Moutinho, Meireles, Quaresma, Postiga med flera kommit och gått från Porto. Även Jose Mourinho fick se sin karriär skjuta i höjden efter att han tog Porto till CL seger 2003-04. Tillskillnad från kvällens motstånd har man inte ändrat speciellt mycket i laget från förra säsongen och man har enbart sålt Maicon (Sao Paulo). Man har köpt in en del defensiva spelare, bland annat Alex Telles (Galatasaray), Felipe (Corinthians) och Miguel Layün (Watford). Man har inte heller några större skador som stör laget. Jag tror man spelar en 4-2-3-1 med Casillas i mål, Pereira, Felipe, Marcano, Layún - Herrera, Neves - Varela, Otavio, Corona - Aboubakar/ Silva.
1-1 att ta med sig till Italien.
 
 
Matchen:
 
 
Ett rött kort satte stopp för ett Roma på framfart och då fick Porto tag i matchen. Men trots övertag sen minut 41 lyckades Roma hålla undan och få med sig 1-1 hem vilket är väldigt bra. Porto kommer behöva gå på anfall, framförallt om man inte lyckas hålla tätt och Roma har inga problem att kontra in ett par bollar. Jag tror Porto kommer få det svårt och vi får nog se dom spela vidare i EL denna höst och vår.
 
Mitt tips 2-0 Roma.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 u2.5 mål, 2.00 odds
 
 
Jag tror inte vi kommer få se en alltför målrik match utan Roma kommer spela hem detta snyggt. Porto känns inte tillräckligt ihopspelta och om inte deras bästa spelare har en väldigt bra dag på jobbet kommer Perotti och Salah att springa in en eller två bollar och stänga matchen, alternativt ett par inlägg på Dzeko.
 
 
#2 Roma ö1.5 mål, 1.83 odds
 
 
Som matchbilden ser ut inför mötet är det inte alls tokigt att tro att Roma får in i alla fall 2 mål, dom har övertaget och Porto behöver flytta fram. Roma har oerhört vassa yttrar som gärna utnyttjar ett stressat försvar.
 
 
#3 Diego Perotti att göra mål i matchen, 2.87
 
 
En liten chanspeng kan man lägga här, ett roligt spel för matchen. Blir det straff och Perotti är inne tar han det och då missar han sällan. Han är i form och kan nog göra en hel del skada mot Portos försvar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela