thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Sassuolo vs Luzern 20:30

Publicerad 2016-08-04 17:33:16 i Europa League, Fotboll,

Sassuolo vs Luzern
 
 
Sassuolo:
 
 
U.S. Sassuolo Calcio är en klubb som aldrig riktigt stått i strålkastarljuset. Sedan man grundades 1922 har man vunnit Serie C 1 gång och Serie B 1 gång. Man spelade sin första match i Serie A säsongen 2013-14, nu 2 år senare har man gjort debut internationellt i Europa League och man gjorde det bra. Nu är det dags för hemmapremiär och man är absolut redo. Man har spelat en hel del träningsmatcher under försäsongen varav dom flesta varit på hemmaplan, bland annat slog man Hapoel Haifa hemma med 1-0. Under förra årets säsong spelade man dessutom väldigt bra på hemmaplan och man är inte ett lätt lag att slå. Man sålde Sime Vrsaljko till Atletico Madrid och för dom pengarna har man kunnat värva ett par unga, spännande spelare. Bland annat har man värvat Matteo Politano from Roma. Inför matchen har man inte heller några skador eller avstängningar vilket innebär att man kan gå all in på att ta sig vidare till play-off. Jag tror man kör samma elva som mönstrades i den senaste matchen lagen emellan. Ett 4-3-3 med Consigli, Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Biondini, Magnanelli, Duncan - Berardi, Defrel, Sansone.
Tog sig till denna omgång genom ranking av ligan.
 
 
Luzern:
 
 
Luzern, tillskillnad från Sassuolo, har haft allt mer strålkastarljus på sig och man har vunnit cupen ett par gånger samt hoppat mellan ligorna en hel del. Man har bara varit i play-off till EL då man åkte ut mot Genk. Luzern är ett lag som på senare år gjort sig mer av ett namn i Schweiz och man har börjat rada upp top 3 platser. Man har startat säsongen väldigt bra och har 2 segrar på 2 matcher. Man har börjat få ihop sina lagdelar och dom nya spelarna i truppen börjar ta plats i laget. Det finns inga direkta stjärnvärvningar att prata om för Luzern, inte heller har man tappat några nyckelspelare. Man är ett väldigt bra bortalag och har inte förlorat borta på 7 matcher. Tror vi får se samma elva som sist mot Sassuolo, Zibung i mål, Schneuwly, Costa, Puljic, Lustenberger - Haas, Neumayr - Hyka, Itten, Jantscher - Schneuwly i en 4-2-3-1 uppställning.
Precis som Sassuolo har man tagit sig till denna omgång genom ranking av ligan.
 
 
Matchen:
 
 
Ett laddat Sassuolo på hemmaplan i första internationella matchen. Ett hemmastarkt lag mot ett bortastarkt lag. Jag tror det kommer bli en jämn tillställning i Italien och jag tror även att Sassuolo kan ta ytterligare en skalp och gå vidare till play-off. Sassuolo är hungriga. Det som talar för Luzern är att dom har ett mer inspelat lag. Man har kommit igång med ligan vilket jag tror hjälper en hel del.
 
Mitt tips är 2-1 Sassuolo. Trots det att Luzern är mer inkörda så tror jag att ett Sassuolo på tårna tar hem det och går vidare.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Sassuolo ö1.5 mål, 1.61 odds
 
 
 
På sina träningsmatcher har man gjort 26 mål på 4 matcher, nu är det dock inte mot dom svåraste motstånden men man är riktigt vassa på hemmaplan, bland annat slog man Inter med 3-1 för några månader sen. Man har dessutom inte tappat sina viktigaste offensiva redskap i Berardi och Sansone så att det blir 2 mål för hemmalaget känns väldigt rimligt.
 
 
#2 Sasuolo att vinna matchen, 1.53 odds
 
 
Det är helt enkelt det jag tror. Jag tror italienarna tar hem det och går vidare till play-off. Väldigt hemmastarka och ska med allt stöd från läktarna och med tanke på hur viktig matchen är kunna ta sig vidare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela