thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Tottenham vs Crystal Palace 16:00

Publicerad 2016-08-19 23:00:00 i Fotboll, Premier League,

Tottenham vs Crystal Palace
 
 
Tottenham:
 
 
En godkänd start borta mot Everton i premiären. Bakslag direkt i inledningen när försvaret inte riktigt hängde med och Ross Barkley kunde sätta 1-0 tidigt. Värre skulle det bli och i den 35' fick man förstemålvakten Lloris skadad. Men man repade sig och kom tillbaks i andra halvlek och lyckades kvittera genom en pånyttfödd Erik Lamela som ser ut att äntligen kunna få till det i Tottenham. Idag är det däremot ett av alla London derbyn som spelas varje säsong och gästande Crystal Palace tar in på White Hart Lane. Sommarens värvningar är Vincent Janssen och Victor Wanyama, köpta från AZ Alkmaar respektive Southampton. Ett helt okej fönster än så länge men det hade inte varit fel att försöka få in en till mittback, även om dom som redan finns att tillgå är väldigt bra. Skadelistan är inte speciellt lång men tung där förstemålvakten Lloris som sagt är borta och man hoppas att han kan vara tillbaks inom 1 månad. Utöver det är unge Kevin Wimmer osäker på spel efter en knäskada. Jag tror att man, utöver skadan på Lloris, ställer upp på samma sätt som i premiären vs Everton, en 4-2-3-1 med Vorm i mål, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Wanyama - Lamela, Alli, Eriksen - Kane.
Ligger på en 10e plats efter omgång 1.
 
 
Crystal Palace:
 
 
En av dom mindre Londonklubbarna men som ändå nästan alltid är med och spelar Premier League fotboll. Inledde tungt och åkte på en 1-0 förlust hemma mot West Bromwich, något man absolut inte hade räknat med. Idag är det nya tag och man ställs mot en av titelkonkurrenterna, Tottenham. Under sommaren har man spelat en hel del bortamatcher och vunnit dom flesta, dock mot generellt sett sämre lag. Avslutade förra säsongen med 3 raka bortaförluster vilket i stort summerar Crystal Palace på bortaplan, man har det ofta ganska svårt. I år har man dock värvat bra, väldigt bra och man har plockat in bland annat Steve Mandanda från Marseille. Även James Tomkins (West ham) och Andros Townsend har inkommit, den sistnämde från Newscastle, huvudtränare Pardews förra klubb. Man har även en del förluster i laget, då den tyngsta måste räknas till Yannick Bolasie som såldes till Everton för ca 29 millioner pund(!). Även Dwight Gayle och Mile Jedinak har lämnat för Newcastle samt Aston Villa, båda i Championship. Inför matchen är man skadefri och har inga avstängningar vilket är väldigt positivt inför en svår bortamatch. Jag tror vi kommer få se samma lag som mot West Brom, en 4-2-3-1 med Hennessey i mål, Ward, Dann, Delaney/ Tomkins, Souare - Cabaye, Puncheon - Townsend, Lee, Zaha - Wickham.
Ligger på en 19e plats efter första omgången.
 
 
Matchen:
 
 
Ett derby är alltid ett derby och man vet aldrig vad som kan hända. Men jag tror att vi får se favoriterna segra i detta möte. Tottenham har börjat få igång sina stjärnor och har generellt ett bättre lag. Det brukar inte bli speciellt målrikt när lagen möts på White Hart Lane och jag tror nog inte det kommer bli speciellt annorlunda denna gången. Däremot tror jag att det kommer bli en ganska klar Tottenham seger.
 
Mitt tips är 2-0 Tottenham.
 
 
Matchen spel (bet365):
 
 
#1 Tottenham -1 AH, 1.725 odds
 
 
Vinner Spurs med 1 mål får man pengarna tillbaks, 2 eller fler vinst. Jag tror Tottenham skärper till sig och tar hem detta, det behövs för hela laget att komma igång direkt och jag tror på hemmalaget inför denna matchen. Tottenham är starkare sett till alla lagdelar och jag tror helt och fullt på dom.
 
 
#2 Tottenham att vinna och hålla nollan, 2.40 odds
 
 
Samma motivering som ovan, Tottenham är bättre och har en väldigt bra defensiv. Jobbigt att ha Lloris skadad men Vorm är ingen dålig keeper och kan absolut se till att hålla tätt och då är det bara upp till Kane, Lamela, Alli, Eriksen med flera att få in bollar framåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela