thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Tottenham vs Liverpool 27-08-16

Publicerad 2016-08-26 18:59:00 i Fotboll, Premier League,

Tottenham vs Liverpool
 
 
Tottenham:
 
 
En godkänd inledning för Londonklubben, dock ganska målsnål. 1-1 vs Everton i premiären blev 1-0 vs Crystal Palace hemma på White Hart Lane efter ett sent mål av Victor Wanyama. I båda matcherna har man styrt det mesta av spelet och haft flest lägen men bland annat förra säsongens skytteliga vinnare Harry Kane har inte kommit igång och har haft det svårt att få till det när det gäller. Någon som däremot spelat upp sig är Erik Lamela, stjärnvärvningen som för några år sedan skulle bli Tottenhams nya Bale. Succén uteblev totalt men efter ett par år av att hitta sig själv och sitt spel i London ser det nu äntligen ut som att han kanske kan få till det igen. Wanyama och Janssen är Tottenhams enda värvningar än så länge och det ser i nuläget inte ut att bli några ytterligare spelare som tillkommer. Dom som lämnat är Alex Pritchard (Norwich), DeAndre Yedlin (Newcastle) och Nabil Bentaleb (lån, Schalke 04). Som dom flesta vet åkte Tottenham på en riktigt tung skada i premiären då Hugo Lloris blev utbytt i den 35e minuten vs Everton. Utöver det har man även Moussa Dembele som är avstängd inför detta möte. Jag tror man kommer spela en liknande uppställning som mot Crystal Palace senast. En 4-2-3-1 med Vorm i mål, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Wanyama - Eriksen, Kane, Lamela - Janssen. Alternativt att Kane kliver upp på topp och Alli tar plats som COM (central offensiv mittfältare).
Ligger efter 2 omgångar på en 7e plats.
 
 
Liverpool:
 
 
Efter en mindre succé mot Arsenal på Emirates (4-3 till Liverpool) åkte man på en rejäl smäll borta mot Burnley där man förlorade med 2-0. Bryta ihop och komma tillbaks fick bli Livepools motto och i veckans Ligacupsspel slog man Burton med hela 5-0. Man mötte förvisso ett Championship lag men man mönstrade ett starkt lag och visade att man verkligen kan. För dom som inte vet det sedan innan så är anledningen till Liverpools inledande spelschema med 3 bortamatcher är att man bygger om Anfield för att utöka kapaciteten på Main Stand. Detta blir klart till nästa helg då man möter regerande mästarna Leicester. Men först ska man åka ännu en gång till London för att möta Tottenham, en väldigt viktig match för att få en bra start på säsongen. Man gör det med en del skador. Karius, Leiva, Gomez, Sakho, Ojo och Ejaria är alla skadade, några lite tyngre skador och några som man kan klara sig utan. Det finns även rapporter som säger att Coutinho kan behöva stå över helgens match då han inte varit helt i form rent fysiskt. Det har inte tillkommit några fler spelare även fast det ryktats en del, bland annat så ska Joe Hart personligen vädjat till Klopp att värva honom efter att Claudio Bravo blivit Manchester Citys nya förstemålvakt (och Hart förpassats till 3e platsen bakom Caballero). Det har även varit tal om Brozovic (Inter), Vermaelen (lån, Roma från Barcelona) och Jesé (Real Madrid). På försäljningsidan är senaste sålda spelaren Benteke (Crystal Palace). Där har det även ryktats att Leiva ska vara på väg bort till Galatasaray och att Klopp vill låna ut Sakho (Roma och Lazio ska vara intresserade). Jag tror vi kommer få se en 4-3-3 med Mignolet i mål, Clyne, Lovren, Klavan/ Matip, Milner/ Moreno - Lallana, Henderson, Wijnaldum - Mane, Sturridge/ Firmino, Coutinho/ Firmino (beroende på skador). Offensivt sätt har Klopp en hel del att välja på.
Ligger på en 11e plats efter 2 omgångar.
 
 
Matchen:
 
 
En väldigt viktig match för båda lagen då man gärna vill ta poäng av toppkonkurrenter tidigt på säsongen. Jag tror det kommer bli fartfyllt och jag tror det kommer bli ganska så målrikt. Tottenham gjorde det bra defensivt mot Crystal Palace men offensivt måste dom skärpa sig. Liverpool är lite tvärt om, släpper in en hel del men gör många mål framåt. Tidigare matcher har varit både målrika och mållösa men som sagt tror jag vi får se en målrik tillställning då båda lagen med rätt dag kan göra väldigt mycket mål. Liverpool kliver dessutom in i detta med en målrik match senast i cupen och offensiven har en hel del självförtroende.
 
Mitt tips 3-1 Livepool.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö2.5 mål i matchen, 1.72 odds
 
 
På dom 5 senaste PL matcherna mellan lagen har det blivit 3 matcher som slutat ö2.5 mål. Inget superfacit kanske när man vill spela ö2.5 och går på statistik men om man sen räknar på det att Livepool är det lag dom är som gärna gör mycket mål men har en tendens att släppa till en del onödiga mål.
 
 
#2 Tottenham ö1.5 kort, 1.80 odds
 
 
3 gula kort senast vs Crystal Palace och nu är det storlagsmöte. Det är självklart ingenting emot ett derby men

Kommentarer

Postat av: Red-impact

Publicerad 2016-08-26 21:14:20

Varför har du skrivit Livepool flera gånger istället för Liverpool?

Svar: Slarvigt av mig!
thesportsfreak.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela