thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

West Bromwich vs Middlesbrough 14:30

Publicerad 2016-08-28 12:39:39 i Fotboll, Premier League,

West Bromwich vs Middlesbrough
 
 
West Bromwich:
 
 
The Baggies grundades 1878 och är en "the founding fathers" till det vi idag kallar för Premier League. Det har inte funnits mycket att hämta dock för West Brom och man har bara vunnit ligan 1 gång, FA cupen 5 gånger och ligacupen 1 gång. Allt som oftast ligger man och tampas om en mitten placering eller att klara sig ifrån nedflyttning. Man öppnade årets säsong starkt och vann borta mot Crystal Palace. Efter det blev det förlust mot Everton och sen åkte man ut ur ligacupen mot Northampton. Det har varit ett ganska tyst trarnsferfönster från Albions sida, enbart 2 värvning i form av Matt Phillips från QPR och så har man lånat in Brandon Galloway från Everton. Den enda försäljning man gjort är James Chester som lämnat för Aston Villa. Positivt för West Brom är att man har ett relativt skadefritt lag där det endast är Gamboa och Brunt som är osäkra till att starta. Jag tror man kommer spela en 4-4-2 med Foster i mål, Dawson, McAuley, Olsson, Evans - Phillips, Fletcher, Yacob, Gardner - Berahino, Rondon.
Ligger efter 2 omgångar på en 12e plats i tabellen.
 
 
Middlesbrough:
 
 
2 år innan West Broms uppstart hade en annan founding father av PL tagit form. I Middlesbrough, North Yorkshire startade man (inte helt oväntat) klubben Middlesbrough F.C. Man har precis som West Brom aldrig riktigt lyckats få till det. Man har vunnit ligacupen 1 gång och en del titlar i dom lägre divisionerna har man. Men i Premier League har man aldrig lyckats. Internationellt har man knappt haft något deltagande men man lyckades komma till final i UEFA Cup (EL) säsongen 05-06 där man dock fick stryk med 4-0 vs Sevilla. I årets PL har man dock börjat ganska bra och i premiären fick man med sig ett oavgjort resultat vs Stoke. Man reste till Newcastle för att möta Sunderland och där stod man för en väldigt fin insats och plockade med sig alla 3 poängen hem. I ligacupen gick det sämre och man åkte ut direkt efter en förlägningsförlust vs Fulham. Man har gjort ett väldigt bra transferfönster med hela 9 värvningar, varav 4 free transfers och 1 lån. Dom man plockat in är bland annat Victor Valdes (Man U), Brad Guzan (Aston Villa), Viktor Fischer (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Antonio Barragan (Valencia) och lånet av Alvaro Negredo från Valencia. Man har inte heller tappat några av sina spelare. Man har dock ett par skador, de Roon, Espinosa, Friend, Husband, Leadbitter och Valdes är alla på skadelistan. Jag tror man spelar en 4-2-3-1 med Guzan, Nsue, Barragan, Gibson, Fabio/ Friend (beroende på skada) - Forshaw, Clayton - Stuani, Ramirez, Downing - Negredo.
Ligger på en 8e plats i tabellen.
 
 
Matchen:
 
 
Dom senaste säsongerna har West Brom haft det svårt hemma och senaste gången man vann var mot Manchester United i Mars (vilket inte är fy skam förvisso). Middlesbrough är å andra sidan ett väldigt bra bortalag och man ska akta sig för att räkna bort dom. Jag tror mer på bortalaget än vad jag gör på hemmalaget i denna match. Middlesbrough kommer var underdogs i nästan alla matcher denna säsongen och jag tror man trivs med den titeln. Då släpper all press och man kan lira för att ha kul. Jag kan tänka mig att vi kommer få se en del mål i matchen också, minst 2 i alla fall.
 
Mitt tips är 2-1 Middlesbrough.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö1.5 mål i matchen, 1.50 odds
 
 
Kör lite fegbetting här men att det är så högt odds på att det ska bli 2 mål i matchen är helt otroligt enligt mig. Middlesbrough har inte spelat 1 match utan att det blivit minst 2 mål än så länge i ligan och cupen. West Brom började med 1-0 vs Crystal Palace men sen har det blivit 3 och 4 mål. Jag tror stenhårt på att vi får se minst 2 mål och med detta oddsen kan man hitta annat att kombinera upp med.
 
 
#2 Middlesbrough ö1.5 mål, 3.50 odds
 
 
Också ett löjligt odds. Gjorde 2 mål på Sunderland förra helgen och kan absolut göra 2 mål igen, framförallt om Negredo har rätt dag. Då kan det sluta i målkalas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela