thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Ajax vs PAOK 20:45

Publicerad 2016-07-26 17:21:33 i Champions League, Fotboll,

Ajax vs PAOK
 
 
Ajax:
 
 
Så var det då premiär för tävlingsfotboll för Ajax. Träningsmatcherna inför har varit sådär förutom mot Marseille senast då det såg bättre ut (ska dock sägas att man inte spelat sitt bästa lag i någon av matcherna). Champions League semifinal i kvalet till gruppspelet och då blir det allvar. Första matchen att bygga grund inför den stundande säsongen men samtidigt gäller det att komma igång direkt om man ska ta sig vidare till CL gruppspelet. Har hänt en hel del i transferfönstret än så länge under sommaren, både på försäljningssidan och köpsidan. Framförallt har man förlorat den danske yttern Viktor Fischer och Och den holländske mittbacken Mike van der Hoorn till Middlesbrough respektive Swansea. In har man (som alltid känns det som) plockat in unga talanger, denna gången från Colombia, mittback och anfallare i Davinson Sánchez och Mateo Cassierra. Man har även plockat in rutinerade tysken Heiko Westermann från Real Betis. Man har även Milik, Gudelj och Bazoer skadade/ avstängda inför matchen (Gudelj är den som är avstängd). Ställer ofta upp med en 4-3-3 med Cillessen i mål, Veltman, Viergever, Westermann, Dijks (tror på att man spelar rutinerade Westermann i CLs första match) - Serero, Klaassen, van de Beek - El- Ghazi, Cassierra, Younes.
 
 
PAOK:
 
 
PAOK har haft en bra försäsong. Dom flesta matcherna har varit på bortaplan och man har vunnit 3/4. Dessutom gjort en herrans massa mål. Man har dessutom agerat ordentligt i sommarens transferfönster. Hela 8 nyförvärv har dom fått in på alla positioner. Dom har dessutom bara tappat Robert Mák till  Zenit St-Petersburg. Ett helt klart lyckat transferfönster. Tillskillnad från Ajax är det dock betydligt äldre och mer rutinerade spelare som skulle kunna kliva rakt in i elvan. Inför matchen har man inte heller några skador på nyckelspelare vilket gör att man har en herrans massa spelare att kunna välja på. Kommer inte göra ett försök på startelvan då jag inte är säker på hur tränaren tänker sig med sina nyförvärv. Inte helt chockerande om man ställer upp med en 4-3-3 dock då man har många vassa yttrar.
 
 
Matchen:
 
 
 
Svårt att jämföra två motstånd på en försäsong då man oftast inte spelat in sitt lag helt och hållet. Dock är jag imponerad på hur PAOK har gjort det på försäsongen. Ajax har också varit ganska bra och hade en viktig träningsmatch mot Marseille. Försvaret där var inte det bästa men man visade kvalitéer framåt, framförallt i unga nyförvärvet Cassierra, som jag även tror får starta ikväll. Tror det kommer vara ganska jämt. Oddsen ger ganska stor fördel till Ajax men är inte helt säker på att det kommer bli fullt så enkelt.
 
Mitt tips 2-1 Ajax
 
 
Matchens spel:
 
 
#1 ö2,5 BLGM JA, 2.75 odds
 
Visst, det är första omgången i CL och man vill inte göra bort sig. Men med PAOKs bortafacit i träningsmatcherna och i tidigare europa spel gör man ganska mycket mål borta så känner jag att, med en del nyförvärv som vill visa att man är värd att satsa på så ska man nog kunna få in i alla fall en boll. Ajax har även en tendens att släppa in en del på hemmaplan och man är duktiga på att göra mål inför sin hemmapublik.
 
 
#2 Ajax att göra mål i 2:a halvlek, JA, 1.57 odds
 
Man har gjort mål i alla andra halvlekar i försäsongsmatcherna och man gör ofta mål i andra halvlek sett till förra säsongens matcher. Bra odds att kombinera med andra spel om man vill få högre odds
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela