thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Elfsborg vs Göteborg 15:00

Publicerad 2016-07-17 12:58:39 i Allsvenskan, Fotboll,

Elfsborg vs Göteborg

 

Elfsborg:

 

Elfsborg gick segrande ur en svängig match på Olympia i Helsingborg. Tog ledningen, låg under och sen såg man till att vinna tillslut. 4-2 slutade det mötet. Offensiven kan man inte gnälla på, däremot är det lite sådär med defensiven emellanåt. Hemma är man ganska stabila. Än så länge har man 3 vinster, 1 förlust och 1 lika (0-1 Malmö och 3-3 Jönköping). Räknar med en ganska liknande startelva som i första matchen i omstarten, Stuhr Ellegaard i mål, Manns, Jonsson, Horn och Lundqvist som backlinje, Rhoden, Claesson som defensivt mittfält, Hedlund, Prodell, Lundevall som offensivt mittfält och Nilsson som striker i ett 4-2-3-1.

Håller till på en 6e plats i tabellen inför matchen.

 

Göteborg:

 

Har inlett fint och har bra form. 4-1 mot Sundsvall i Allsvenskan, i Europa går det lika bra där man har en 3-0 ledning och ska avsluta hemma. Så nu är allt fokus på Allsvenskan och Elfsborg. Skönt för spelarna att inte behöva resa så långt för denna matchen. Man valde att vila Engvall i Europa League och han är troligtvis tillbaks från start. Alvbåge i mål, Salomonsson, Bjärsmyr, Rogne, Aleesami bildar backlinje, Ankersen, Albaek, Eriksson och Rieks som mittfält, Boman/ Hysén och Engvall som anfall, en rak 4-4-2.

Har tack vare Norrköpings tapp chans att knappa in på 2an och gör gärna det. Ligger just nu på en 3e plats i tabellen.

 

Matchen:

 

En stormatch med svenska mått mätt. Tror Elfsborg kommer vilja vara dom som för matchen. Göteborg har precis kommit hem från Europa spel och kommer vara trötta. Även fast man kan lägga allt fokus på Allsvenskan kommer man troligtvis inte helt och fullt kunna ställa om och man kan nog räkna med att det blir boråsarna som tar tag i taktpinnen. Göteborg kommer vara avvaktande och Elfsborg kommer få göra det mesta av jobbet. Blir sällan mycket mål när lagen ställs mot varandra och det känns som att vi kommer få se en sån matchbild idag igen. Favoritskapet får nog hemmalaget ta på sig och i Elfsborgslägret tror jag att dom inte är nöjda utan en seger.

 

Mitt tips 60-40 Elfsborg, 1-0. Det eller om Göteborg lyckas få in en boll och göra 1-1.

 

Matchens spel (bet365):

 

#1 Elfsborg eller oavgjort, 1.42 odds

 

Göteborg har inte vunnit borta mot Elfsborg på 4 år, har svårt att se att dom lyckas nu.

 

#2 u3.5 mål, 1.44 odds

 

Som sagt brukar det bli lite mål lagen emellan. Senaste 4 mötena i Borås har slutat 1-0, 0-0, 0-0 och 1-1. Förra säsongen slutade deras möten 1-0 och 1-1. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela