thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Gefle vs Kalmar 19:00

Publicerad 2016-07-18 16:36:00 i Allsvenskan, Fotboll,

Gefle vs Kalmar

 

Gefle:

 

Gefle har inte haft en rolig säsong än så länge och har enbart lyckats göra 9 mål och skrapa ihop 5p denna säsong. Såg i omstarten ut att gå mot en stark seger emot Falkenberg hemma men det slutade i fiasko. 1-0 efter 5 minuter höll sig till 80 och 83 där det blev 1-1 och 1-2. Ytterligare en förlust för Gävlelaget som inte har mycket kul att titta tillbaks på under säsongen. Positivt är att strikern Skrabb har gjort en fin början och det kommer behövas en hel del från honom om Gefle ska hålla sig kvar i högstaligan. En trolig startelva för jumbon är Johansson i mål, Floren, Nadeau, Rauschenberg och Portin som backlinje. Lantto, Bååth-Sjöblom, Nilsson och Bertilsson som mittfält. Anfallare har vi Oremo och Skrabb, allt detta i ett klassitt 4-4-2.

Ligger som sagt sist i tabellen med 5p.

 

Kalmar:

 

Smålands stolthet Kalmar har inte haft det enkelt i Allsvenskan denna säsong. Skador har stoppat laget från att få kontinuitet men nu verkar det äntligen som att hela familjen Elm är hela och friska och dom kan bli en avgörande del i hur laget lyckas under andra halvan. Inledde ganska starkt med 1-1 hemma mot AIK och var dessutom det bättre laget. Inte långt ifrån att dom kunnat knipa alla poängen mot stockholmarna. Söderberg tar plats i målet. Backlinjen består av Larsson till höger, Biskupovic och Elm #1 som mittbackar, Agardius ute till höger. I mittfältet har man Eriksson till höger, Elm #2 och Silva Lima som innertittar och Ring till vänster. Romarinho och Elm #3 tar plats som anfall.

Huserar just nu på en 11e plats i tabellen, 3p ner till nedflyttnigssträcket.

 

Matchen:

 

Kalmar har varit helt okej på bortaplan i år och Gefle har varit allt annat än bra någonstans i år. 2 oavgjorda resultat och resten förluster är Gefles hemmafacit. Tror inte på nån vidare superfotboll idag. Elms och co känns inför mötet som något starkare och bör kunna plocka i alla fall 1p. Blir sällan mer än 2 mål lagen emellan när det spelas fotboll i Gävle och jag tror inte vi får se mycket mer mål idag.

 

Mitt tips är 0-2 till Kalmar. 

Matchens spel (bet365):

 

#1 Kalmar att vinna någon av halvlekarna JA, 1.53 odds

 

Tror på Kalmar idag. Bättre laget mot ett gäng som har noll självförtroende.

 

#2 u2.5 mål, 1.90 odds

 

8 senaste matcherna i Gävle lagen emellan har slutat med 2 mål eller färre. Gefle har gjort 2 mål hemma 1 gång denna säsong, annars har det varit 3 matcher med 1 mål och 3 med 0 mål. Kalmar har blivit nollade 1 gång på bortaplan men gör sällan fler än 1 mål. Tror inte Gefle kan göra mycket mot ett Kalmar försvar i form och trots att Gefle är svaga så ska dom nog kunna hålla ner siffrorna ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela