thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Göteborg vs Sundsvall 15:00

Publicerad 2016-07-10 14:06:37 i Allsvenskan, Fotboll,

Göteborg vs Sundsvall

 

Göteborg:

 

Göteborg slutade efter första halvan 5a i Allsvenskan. En okej placering än så länge för IFK men man siktar självklart på att hamna högre upp i tabellen. Gör mycket mål men släpper in en del också. Har inte varit så aktiv på transfermarknaden än och har i princip samma trupp som innan uppehållet (Hermannsson och Albornoz har båda gått tillbaks till sina klubbar, var enbart på lån hos IFK). Spelare som Hysén och Bjärsmyr kommer behöva visa vägen om IFK ska ha en chans på guld. I och med att det inte varit så många förändringar i truppen räknar jag med att Lennartsson ställer upp med ett liknande lag som innan uppehållet. Alvbåge som vanligt i mål, Salomonsson och Aleesami som ytterbackar, Bjärsmyr och Rogne i mitten. Rieks, Eriksson, Albaek och Smedberg-Dalence som mittfält och på topp tror jag på Boman och Hysén. Tycker framförallt Hysén har fått alldeles för lite speltid under slutet av första halvan av Allsvenskan och han kommer behövas. Engvall gjorde det väldigt bra förra året men har inte alls kommit igång som han behöver och tycker inte han förtjänar en startplats.

 

Sundsvall:

 

Sundsvall har gjort det bra under första delen av årets Allsvenska och krönte detta med en 6e plats än så länge (7e efter Häckens seger mot Hammarby igår). Har tappat sin bästa striker i Rúnar Már Sigurjónsson vilket är ett stort avbräck. Han stod för 6 mål innan han lämnade. Utöver förlusten av deras skyttekung har det inte varit några förändringar. Kommer troligtvis ställa upp med Naurin i mål, backlinje bestående av Larsson till höger, Danielsson och Sonko-Sundberg som mittbackar, Tranberg till vänster. Som yttermittfältare har vi Selin och Steindorsson och på mitten bredvid Gerson hade jag gärna sett Suljevic få chansen. Annars finns det chans att Tranberg tar plats som innermittfältare och Granat som vänsterback. I anfallet tar Dibba och Silva plats.

 

Matchen:

 

Göteborg är klara hemmafavoriter och tror inte att Sundsvall utan Sigurjónsson kan vinna matchen. Däremot är inte Sundsvall ett lag som slutar kämpa och ge 110 i alla närkamper och en jämn match kan vi nog absolut få se. Senaste två matcherna lagen emellan har slutat 2-2 och 3-2 (IFK GBG), tror att det kan bli en hel del mål även i detta möte. 

 

Mitt tips 70-30 Göteborg, 2-1

 

Matchens spel (bet365):

 

#1 BLGM ö2.5, 2.10 odds

 

Brukar bli mycket mål lagen emellan och Sundsvall har gjort det väldigt bra mot större lag under första halvan av säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela