thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Montanes vs Ymer 12:30

Publicerad 2016-07-12 10:34:45 i Båstad, Tennis,

Båstad

 

(xx) = Världsranking

 

Albert Montanes vs Elias Ymer

 

Montanes (125) vs Ymer (155) har möts 1 gång tidigare på grus under förra årets upplaga av Furth Challenger. Där vann Montanes med 2-1 i set. Eftersom turneringen precis börjat finns det inte mycket att säga om tidigare matcher i turneringen. Båda deltog i Båstad Challenger inför ATP turneringen där Montanes tog sig snäppet längre än Ymer. Båda har spelat ungefär lika mycket på grus i år, skillnad här är att Ymer varit mer aktiv på Challenger sidan och Montanes har istället spelat mer ATP turneringar.

 

Lite det gamla vs det nya (Montanes 35år vs Ymer 20år), en med mycket rutin och en med en stor talang ställs idag mot varandra och jag tror vi kommer vi se en jämn match (som i förra mötet spelarna emellan). Som sagt så är Montanes absolut mer rutinerad och har varit med om fler turneringar och pressade situationer. Ymer har istället hela publiken med sig och har gjort det bra i år på grus (16-8 på både ATP och Challenger). Två mycket bra tennisspelare som ställs mot varandra tidigt i turneringen. Jag har svårt att se någon klar favorit, det kommer vara jämt, Montanes är aningen bättre men med rätt dag för humöret och ett stort stöd från läktarplats kan man inte räkna ut Ymer. Han är en jättetalang och har visat att han är duktig.

 

Mitt tips är 55-45 Montanes, 2-1 i set. Ger Montanes en liten fördel då Ymer inte varit på topp. Trots hemmaplan i Challengern hade han det svårt. Kommer bli jämnt och tillfälligheter lär avgöra.

 

Matchens spel:

 

#1 ö2.5 set, 2.25 odds

 

Senaste mötet 2-1 till Montanes, känns som att vi har ett liknande möte på gång.

 

#2 Montanes att vinna, 1.90 odds

 

50/50 match som sagt, tror lite mer på Montanes, inget att förlora och har spelat bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela