thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Norrköping vs Östersund 16:00

Publicerad 2016-07-16 13:12:00 i Allsvenskan, Fotboll,

Norrköping vs Östersund

 

Norrköping:

 

Efter en mindre rolig champions league debut där det blev förlust borta mot Rosenborg med 3-1 är det nu dags att skifta fokus tillbaks till Allsvenskan där man spelar hemma mot Östersund. Vann sitt första möte i omstarten med 1-0 borta mot Djurgården. Ett stort bakslag med förlust i Champions League och det kommer nu behövas en väldigt bra offensiv och defensiv insats för att klara av att ta sig förbi norrmännen. Så att lägga ett stort fokus på en nykomling är inte allt för troligt. Jag tror Norrköping kommer ställa upp med ett något b betonat lag för att hålla sina viktigaste spelare fräscha inför champions league returen i nästa vecka. Kan tänka mig att vi får se en ganska lik elva som mot Rosenborg men med undantag att man kanske plockar av en av anfallarna och en av innermittfältarna. Även yttermittfältare som Bärkroth kan få vila till en början. Trots att Östersund gjort det bra ser nog dom regerande mästarna inte på motståndet som så värst svårt, vilket kan komma att slå tillbaka.

2a i Allsvenskan, 3p efter Malmö.

 

Östersund:

 

En av dom finare överraskningarna i årets Allsvenskan. Norrlands Barcelona leker och har kul på planen, njuter av varje sekund i Sveriges högstaliga. Gör inte allt för mycket mål i ligan men när dom väl gör mål så är det snyggt, och som dom kämpar. Absolut inget fel på lagandan i det laget. Inledde andra halvan av säsongen med vinst mot Jönköping, 1-0. Rättvist, kanske skulle varit 2-0 men 1-0 känns ändå rättvist. Senast ställde dom upp med ett 3-4-3 med Keita i mål, Widgren, Bergqvist och Papagiannopoulos som dom 3 defensiva stöttepelarna. Mensah, Dyer, Nouri och Somi bildar mittfält, offensivt tar Stadler och Ghoddos som yttrar och Gero som ensam striker. Östersund har ingenting att förlora och kommer spela så. Det är kul att spela i Allsvenskan så räkna med att dom inte ger sig i första taget.

Huserar på en 9e plats i tabellen.

 

Matchen:

 

Norrköping ska ses som favoriter, dom är det bättre laget. Men det finns en stor chans att det ligger betydligt mer fokus på Champions League än på Allsvenskan, framförallt mot en nykomling. Tror inte Norrköping ska ses som allt för stora favoriter, trötta ben, avgörande match i nästa vecka och Östersund har ingenting att förlora. Jag tror det kommer vara tightare än vad man kan tro, inte allt för mycket mål men ändå en ganska underhållande match.

 

Mitt tips 60-40, 2-1 Norrköping

 

Matchens spel (bet365):

 

#1 BLGM JA, 1.66 odds

 

Tror inte Norrköping kan hålla tätt. Östersund har som sagt ingenting att förlora mot den regerande mästaren och kommer köra på som vanligt. 

 

#2 Norrköping att vinna någon av halvlekarna, 1.40 odds

 

Norrköping ska nog kunna vinna matchen, och om dom inte vinner matchen bör dom i alla fall klara av att vinna en av halvlekarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela