thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Norrköping vs Rosenborg 19:15

Publicerad 2016-07-20 11:13:00 i Champions League, Fotboll,

Norrköping vs Rosenborg

 

Norrköping:

 

Efter 1-0 borta mot ett formsvagt DIF har det gått mycket sämre mot lag med bättre form. Rosenborg avfärdade första mötet i Champions League med klara 3-1, starkt av Norrköping här dock att få med sig ett mål. Efter det fick defensiven en ordentlig känga när man släppte in 3 mål på hemmaplan mot Östersund. Tkalcic på skadelistan och Kujovic såld till Belgien har påverkat laget enormt. Anfallet har inte samma spets som tidigare, även om Andersson har kommit igång, en av få ljuspunkter än så länge under omstarten. Försvaret är inte sig likt med Tkalcic skadad. Tror inte på en mycket annorlunda elva som mot Östersund, Vaikla i mål, Wahlqvist, Johansson, Fjóluson, Telo som backlinje, Bärkroth, Blomqvist, Sjölund och Smith som mittfält och i anfallet huserar formstarke Andersson och Nyman.

Förlust 3-1 i första rundan, kommer krävas mycket om man ska klara sig vidare från detta.

 

Rosenborg:

 

Rosenborg inledde Tippeligan med 1 oavgjord och 1 seger. Sen blev det finlir i Champions och 3-1 seger efter match 1 mot Norrköping. Nu kommer man in i andra matchen med 1-1 i bagaget och en hel del utvilade spelare. Trots en fin ledning efter första vill man inte riskera något och med en ganska klar ledning i ligan så valde man att vila några huvudpjäser inför returen. Rosenborg reser till Norrköping för att hålla sitt resultat och ta sig vidare. Elvan kommer troligtvis se ut som senaste mötet lagen emellan. Londak i mål, Svensson, Reginiussen, Eyjolfsson, Skjelvik bildar backlinje, Jensen, Konrads och Midsjö bildar mittfält i ett 4-3-3 och offensivt tar Hellan och de Lanlay plats som yttrar med Grytkjaer som ensam striker.

Har 3-1 från första matchen, räkna med ett kontringssuget Rosenborg med en stabil defensiv.

 

Matchen:

 

Norrköping måste göra allt för att få in bollar i mål. 2-0 räcker men då behövs en defensiv som spelar bra, väldigt bra. Rosenborg har 2 snabba yttrar i Helland och de Lanlay som gärna löper på långbollar och kan hålla fast en boll på offensiv planhalva. Tror tyvärr detta blir slutet för svensk fotboll i år inom Champions League men det finns fortfarande en chans. Känns som en riktig 50/50 match.

 

Mitt tips 1-1, Rosenborg dödar hoppet i mitten av andra efter ett tidigt mål av Norrköping i första.

 

Matchens spel (bet365):

 

#1 BLGM JA, 1.50 odds

 

Tror det blir väldigt svårt för Norrköping att klara av att nolla Rosenborg. Men mål gör dom hemma så tror inte på några hållna nollor.

 

#2 u3.5 mål i matchen, 1.53 odds

 

Kommer vara målfattig idag, Rosenborg har ingen anledning att gå framåt om man inte släpper in. Norrmännen har en stabil defensiv så räkna med att dom håller ganska tätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela