thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Örgryte vs Syrianska 19:00

Publicerad 2016-07-29 14:21:29 i Fotboll,

Örgryte vs Syrianska
 
 
Örgryte:
 
 
ÖIS har dom senaste åren varit lite av en berg-o-dalbana med sina resultat. Man är tillbaks i superettan efter att man bland annat satte sig själva i konkurs 2011 och fick starta om i div 1 södra. Det nya "unga" ÖIS drog igång och man är nu som sagt tillbaks i Superettan. Det har inte varit någon supersäsong för ÖIS dock och man ligger just nu på en 11e plats, 4p till kvalplatsen (dock med 1 match mindre spelad). Man har kvar sina absolut viktigaste pjäser från förra året, målsprutorna Atashkadeh och Ohlsson och man har nu plockat in svensk fotbolls kanske största filur, mr. Martin Mutumba (som dessutom gjorde mål i sin debut). Man brukar ställa upp med ett 4-4-3, Kljajic i mål, Anklev, Bkörck, Hammar, Bohman - Paulson, Lindström, Östling, Ohlsson - Mustafa, Atashkadeh. Man har även en del intressanta namn på bänken, bland annat då Mutumba som även kan få en chans att starta.
Ligger som sagt på en 11e plats i tabellen.
 
 
Syrianska:
 
 
Laget från Södertälje har sen man trillat ur AS fortsatt att dala. Nu ligger man sist i superettan och det ser ganska mörkt ut för en eventuell överlevnad i Superettan. Senaste gången man vann en match var den 15/5, snart 3 månader sen. Man har problem framförallt stora problem offesnivt där man knappt gjort några mål. Defensiven är inte den bästa men man håller ofta nere siffrorna och släpper inte in mycket mer än 1-2 mål per match. Trots sin position har man lyckats locka till sig ett par spelare. Alla offensiva krafter, varav ett lån från ligakonkurrenten Dalkurd. Man brukar ställa upp med en 4-3-3 uppställning med Elgan i mål, Akintioye, A. Michel, F. Michel, Wernersson - Nwosu, Chanko, Book - Ilic, Mete, Rashidi.
Ligger sist i ligan på 12p.
 
 
Matchen:
 
 
Senaste mötet mellan lagen var ganska nyligen. Den matchen slutade 3-0 till Örgryte men det ska sägas att Syrianska åkte på ett rött kort i 5e minuten. ÖIS har haft en hel del otur i ligan i år och förtjänar nog en högre placering än vad dom har. En hel del unga spännande spelare som t.ex. MFFs förre spelare Johan Hammar och sina två målsprutor Ohlsson och Atashkadeh. Det kommer bli svårt för Syrianska idag. Tror vi kommer få se hemmalaget segra.
 
Mitt tips är 2-1 ÖIS
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ÖIS att vinna matchen, 1.75 odds
 
 
ÖIS har förvisso ett dåligt hemmafacit men kommer till matchen med en stark bortaseger i bagaget, ska inte förlora mot jumbon hemma och bör plocka hem detta.
 
 
#2 ÖIS att göra mål i båda halvlekarna, 2.62
 
 
En liten chansning men tror ändå en del på denna. Man brukar göra väldigt mycket mål hemma och kommer dessutom ha publiken i ryggen. På dom 5 senaste har Syrianska släppt in mål i första halvlek i 4 av matcherna. I 3 av dom matcherna har man släppt in i andra halvlek. Inget maxspel men kan absolut gå.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela