thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Panathinaikos vs AIK 20:00

Publicerad 2016-07-28 16:59:58 i Europa League, Fotboll,

Panathinaikos vs AIK
 
 
Panathinaikos:
 
 
Har haft en bra försäsong. Framförallt har dom visat styrkebesked under de 2 senaste matcherna (där man har spelat sitt förstalag) och har på dessa matcher en målskillnad på 10-1. Man har stor tro på sitt anfall med svenske Markus Berg och man lirar en väldigt attraktiv anfallsfotboll. Man har även varit ganska aktiv på marknaden där man bland annat plockat in förre Elfsborgskillen Niklas Hult. Utöver det har man bland annat även tagit in Mubarak Wakaso på fri transfer och lånat in Victor Ibarbo från Cagliari. Två bra namn. Man har dessutom kunnat behålla sina viktigare spelare kvar i laget. På skadelistan har man danske Thelander. Så räkna med ett starkt lag som kommer ut på planen ikväll. Tror dom kommer ha samma lag på planen som i senaste träningsmatchen mot Zwolle. Steele i mål, Mesto, Ivanov, Moledo/ Koutroubis, Hult som backlinje. Zeca, Lod, Ledesma, Wakaso bildar mittfält och anfallet är svensk-colombianskt med Berg och Ibarbo. Första tävlingsmatchen för i år.
 
 
AIK:
 
 
Svenskarna har haft en bra inledning av andra halvan av Allsvenskan och har 2 oavgjorda och 1 seger. Senaste EL matchen slutade med seger 0-1 för AIK och man gick vidare till omgång 3 med totalt 2-0 mot College Europa FC. Inget lysande resultat eftersom College Europa rankas som ett av dom sämsta lagen i just Europa. Niclas Eliasson har idag lämna AIK för IFK Norrköping på lån (med köpoption). Utöver det har man inte värvat eller sålt något av betydelse under det pågående transferfönstret. Man är väl igång med sin säsong och kommer till matchen med självförtroende. Finns en ganska stor chans att AIK kommer spela ganska defensivt ikväll och hoppas på att få med sig ett mål. Startelvan kommer troligtvis vara sig ganska lik från matchen mot Hammarby. En 4-4-2 med Carlgren i mål, Hauksson, Karlsson, Hooiveld, Johansson - Kpozo, Ofri, Ishizaki, Blomberg - Markkanen, Avdic. Ligger på en 5e plats i tabellen och tog sig vidare från EL omgång 2 med sammanlagt 2-0 vs College Europa FC.
 
 
Matchen:
 
 
Ser inte hur AIK ska kunna fixa mycket på bortaplan. Med en hel del tur kan man kanske få med sig ett mål och inte allt för många mål emot sig. Men matchen kommer styras av grekerna, dom är ett mycket bättre lag. AIK ska inte underskattas och om Panathinaikos slappnar av kan AIK absolut komma in i matchen men man ska inte räkna med att dom är ofokuserade. Första riktiga matchen för säsongen och chans att ta sig vidare till ”finalen” i kvalet.
 
Mitt tips är 3-0 Panathinaikos.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Panathinaikos att vinna matchen, 1.57 odds
 
 
Ska egentligen inte vara något snack här. AIK kommer få det otroligt svårt och ser inte hur dom skulle kunna få till ett lika resultat eller mer.
 
 
#2 Panathinaikos ö1.5 mål i matchen, 1.83 odds
 
 
Brukar göra mycket mål hemma i ligan. Har kommit igång med sitt lagbygge under försäsongen och bör framförallt ha en stark offensiv i matchen. Nästan 2ggr pengarna att dom gör 2 mål på hemmaplan, väldigt spelvärt.
 
 
#3 Panathinaikos -1.5 AH, 2.675 odds
 
 
Även här ett ruskigt bra odds för hemmastarka Panathinaikos som med en bra dag kommer köra över AIK. Så länge dom håller fokus och inte slarvar ska finns det stor chans att denna sitter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela