thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Rosenborg vs Haugesund 15:30

Publicerad 2016-07-23 13:48:00 i Fotboll,

Rosenborg vs Haugesund

 

Rosenborg:

 

Norsk fotbolls dominant går som tåget även i år och leder ligan med 4p. Champions League kvalet har dom inga problem med än så länge heller där dom avfärdade svenska hoppet IFK Norrköping med sammanlagt 5-4. Hela laget igenom är bra där jag känner att dom lyckats mest med offensiven. Laget är ruskigt vassa på hemmaplan. Spelar allt som oftast med en 4-3-3 uppställning där Londak huserar som förstekeeper så länge Hansen är skadad (ska dock sägas att han gjort det väldigt bra än så länge). Svensson och Skjelvik som ytterbackar, Reginiussen och Eyjolfsson bildar mittbackspar. På mittfältet har vi Jensen, Konradsen och Midtsjö som mittfält och den offensiva trion är allt som oftast de Lanlay, Helland på kanterna med Gytkjaer som ensam striker.
Ligger som sagt först i Tippeligaen, 4p ner till Odd.

 

Haugesund:

 

En av Tippeligaens större överraskningar än så länge, slutade förra året på en 12e plats med 31p. I år har dom 28p och en 5e plats och ett spännande lag. En av huvudpersonerna i detta lagbygge är målsprutan Agdestein med sina 8 mål (skyttekung i ligan). Så länge laget kan hålla sig friskt har dom en chans på europaspel. En något ovanlig uppställning om man jämför med dom andra lagen i ligan. Man ställer ofta upp med en 3-5-2 där Bratveit är förstekeeper, Skjelve, Myrestam och kapten Troost-Ekong bildar backlinje. Haraldseid och Stolas som yttermittfältare, Hajradinovic, Kiss och Andreassen som innermittfältare. På topp hittar vi skyttekungen Agdestein och Miljeteig.
Vi hittar Haugesund på en 5e plats i tabellen, 9p efter ledande Rosenborg.

 

Matchen:

 

Ligans två målgladaste lag med 31 på var på 16 matcher. Två riktigt bra offensiver som lirkar upp varandras försvar åt höger och vänster. Defensivt är det lite upp och ner för båda vilket öppnar upp för en målrik historia. Tror vi får se en rolig match med mycket målchanser och mycket mål. Haugesund har ingenting att förlora mot ligaettan på bortaplan. Matcherna lagen emellan slutar oftast målrikt.

Mitt tips är 3-1 Rosenborg.

 

Matchens spel (bet365):

 

#1 ö2,5 BLGM JA, 1.90 odds

 

Rosenborg kommer dominera och bör vinna. Däremot kommer Haugesund inte vika ner sig och mål tror jag absolut dom kan göra.

 

#2 Rosenborg ö1.5, 1.40 odds

 

Inga superodds men den ska ändå bara gå in. På hemmaplan gör Rosenborg löjligt mycket mål och bör kunna göra det även idag.

 

#3 Agdestein att göra mål JA, 3.75 odds

 

Inget man lägger hela sparbössan på men kan gå. 2 mål på dom senaste 2 matcherna, leder skytteligan. Är det någon man ska förlita sig på är det Agdestein så varför inte?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela