thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Tyskland vs Italien 21:00

Publicerad 2016-07-02 17:46:10 i EM, Fotboll,

Tyskland vs Italien 21:00

 

Tyskland:

 

Tyskarna har lämnat bakom sig den gambla brunkbollen som spelades och har nu en väldigt elegant fotboll och spelar snabbt på små ytor. Fortsätter att producera storstjärnor på alla positioner som alltid imponerar. Neuer, världsettan på sin position står självklart i mål. Tror på Boateng tillsammans med Hummels igen som mittbackspar med unge Kimmich på högerbacken och Hector till vänster. Kroos och Khedira tar det defensiva arbetet där framförallt Kroos också gör stor nytta framåt med en väldigt fin fot som han kan leverera passar såväl som skjuta 30 meters skott upp i krysset. En korvstoppad Müller (0 mål) tillsammans med Draxler på varsin kant och Özil i mitten. Gomez tar hand om anfallet, ett bra alternativ eftersom han är stor och stark.

Har rutinerade alternativ såväl som unga talangfulla spelare på bänken. Offensivt är det oftast Podolski och Schürrle som får chansen men ser gärna en Sane få lite speltid. Samma sak gäller på mittfältet där Schweinsteiger allt som oftast går före en ugn Can. Höwedes och Mustafi finns att tillgå om man vill backa hem.

Tog sig vidare genom en stabil seger över Slovakien, 3-0 slutade den matchen.

 

Italien:

 

Ett Italien som underdog verkar svårt att slå, fråga bara spanjorerna. Hatten av Italien efter 2-0 mot regerande mästarna Spanien gav en plats i kvartsfinalerna. Buffon fortsätter hålla nollor och står nu på 3st. Superförsvaret består sav Barzagli, Bonucci och Chielini. Florenzs och De Sciglio tar varsin plats som ytterback/ yttermittfältare. Paroll, De Rossi och Giaccherini huserar på mitten där Giaccherini hjälper till att ställa till oreda för motståndarnas försvar. De Rossi tar plats som mer defensiv grovjobbare och ger sig aldrig i en närkamp. Pelle och Eder tar plats i anfallet där Pelle har gjort det klart bäst med 2 riktigt fina (nästintill identiska) mål.

På bänken finns det mycket alternativ, framförallt offensivt där vi hittar El Shaarawy, Immobile, Insigne och Zaza. Alternativ finns även i Sturaro, Candreva och Motta, där den sistnämnde fått en hel del tid som inhoppare.

Tog sig som sagt vidare i egenskap av en supermatch mot regerande mästarna Spanien. Vilken insats det var! 2-0 och med ett försvar som detta blev det aldrig något riktigt snack om vem som skulle vinna matchen heller.

 

Matchen:

 

En ganska svårtippad match. Först och främst trodde jag inte att Italien skulle gå vidare från förra mötet, men man lär sig av sina misstag och Italienarna är att räkna med. Tyskland har börjat spela bättre men har fortfarande svårt att få igång sina superstjärnor (framförallt Müller). Nu är det även så att Tyskland har inte inte slagit Italien i en internationell turnering vilket ger matchen en extra gnista. Faktiskt bara så att tyskarna vunnit mot italienarna en gång, deras senaste möte i en vänskapsmatch, den matchen slutade 4-1. Två otroligt bra försvar men även två bra anfall. Tror vi kommer ha en del målchanser men ganska få mål.

 

Tror inte Tyskland bryter sviten och vinner på fulltid men ett avgörande i förlägning känns inte helt omöjligt

 

Mitt tips 55-45 Tyskland, tror som sagt på förlägnings vinst för tyskarna, alternativt straffar.

 

Matchens spel (bet365):

 

#1 ö1.5 mål i matchen, 1.44 odds

 

Tillknäppt men tror varken Tyskland eller Italien håller sina nollor denna match.

 

#2 Matchen slutar oavgjort, 3.00 odds

 

Tror som sagt inte på att Tyskland klarar av att bryta sviten under ordinarie tid. Men ett X känns inte långt bort.

 

#3 Italien ö3.5 hörnor, 1.57 odds

 

Italien har inte haft under 4 hörnor i någon match än så länge. Tror att dom klarar skrapa ihop till 4 hörnor ikväll igen.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela