thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Wales vs Belgien 21:00

Publicerad 2016-07-01 12:37:31 i EM, Fotboll,

Wales vs Belgien 21:00

 

Wales:

 

Ett av många överpresterande lag i EM. Bale har gjort det bra och fortsätter vara direkt avgörande för walesarna och står just nu på 3 mål och 1 assist (toppar skytteligan tillsammans med Morata och Griezmann). Förutom bale finns det även ett bra gäng, samspelta med stor laganda och spelglädje. Wales har sin grund i en defensiv uppställning med 5 försvarare. Hennessey står mellan stolparna och kapten Williams tar den centrala mittbackspositionen. Till vänster har han Davis (MB) och Taylor (VB), på höger sida Chester (MB) och Gunter (HB). Ett bra mittfält med fina fötter i Allen och Ramsey medan Ledley får den aningen mer defensiva mittfältsrollen. Bale är självklar på topp med antingen Robson-Kanu eller Vokes. Har några spelare som man skulle kunna sätta in men dom som ska göra nåt under matchen startar som vanligt (Ramsey, Allen och Bale).

Tog sig vidare till kvartsfinal genom vinst mot Nordirland 1-0, kommer behövas en betydligt bättre insats om man ska slå Belgien (ska även sägas att Nordirland kämpade som dårar).

 

Belgien:

 

Om inte det mest stjärnspäckade laget i EM är det i alla fall det mest talangfyllda. Finns otroligt mycket kvalité i laget som man gärna utnyttjar och det ser väldigt bra ut än så länge i turneringen. Hade en trevande start mot Italien men har inte släppt in ett mål sen dess och gjort 8(!) framåt. Världens näst bäste målvakt (enligt mig) i Courtois, Meunier som högerback, Vertonghen till vänster och tunga mittbackar i Vermaelen och Alderweireld. Wiesel och Nainggolan tar plats som defensivt mittfält där dom inte släpper till allt för mycket. De Bruyne kan jag tycka har haft det lite knackigt än så länge. Förvisso 2 assist men bör kunna leverera fler kvalitativa passningar. Mertens tar platsen till höger, bjässen Lukaku som bollmottagare i anfallet (Lukaku som förresten vann skytteligan i Belgien som 17åring för sitt Anderlecht) och till vänster har vi superstjärnan Hazard som lyckats hitta lite Chelsea form igen. Han vrider och vänder på försvarare som om det vore småbarn när han är på bra humör.

På bänken behöver man inte leta länge för fantastiska talanger, ta till exempel bara Carrasco, Batshuayi och Origi, 3 riktigt unga och redan nu etablerade spelare, inte minst Carrasco och Origi som fått fint förtroende i sina klubbar (Atletico Madrid och Liverpool). Utöver det finns tunga mittfältare i Dembele och Fellaini samt en Benteke som kan hoppa in i anfallet.

Tog sig till kvartsfinal genom hela 4-0 mot Ungern.

 

Matchen:

 

Har svårt att se hur Wales kan ta sig förbi Belgien. Tror på en målrik match, mycket anfall och rolig fotboll. Wales har stått för 7 mål i turneringen än så länge och Belgien för 8.

 

Jag tror belgarna tar tag i matchen ganska omgående och kommer inte låta Wales få många meter, framförallt inte Bale. Tänker mig ett tidigt mål av Belgien som kort och gott, trots kämparglöd och hård arbetsinsats, kör över Wales.

 

Mitt tips: 80-20 Belgien, 3-0.

 

Matchens spel (bet365):

 

#1 Belgien ö1.5 mål, 2.10 odds

 

Absolut värt att spela på, belgarna slutar inte göra mål. Tror väldigt mycket på denna.

 

#2 Belgien -3.5 hörnor, 1.80 odds

 

8 hörnor mot Italien, 5 mot Irland, 12 mot Sverige och 8 mot Ungern. Wales har sammanlagt 10 hörnor och släpper till mycket hörnor. Belgarna kommer föra matchen och bör även krossa i denna statistiken.

 

#3 Belgien att vinna matchen. 1.85 odds

 

Låter min analys tala för detta bet, Belgien vinner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela