thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Arsenal vs Chelsea 16-09-24 18:30

Publicerad 2016-09-24 13:26:32 i Fotboll, Premier League,

Arsenal vs Chelsea
 
 
Arsenal:
 
 
Arsenal hade det svårt inledningsvis i PL denna säsongen då man åkte på stryk direkt vs Liverpool (dock en stark upphämtning från 1-4 till 3-4). Efter det hände det något och man har nu på resterande 6 matcher 2 oavgjorda och 4 vinster. Dom hade det förvisso svårt i omgång 2 där det blev 0-0 mot Leicester men sen dess har det sett riktigt bra ut och man har bland annat 1-1 borta mot PSG i CL att se tillbaks på redan. Anfallsspelet har verkligen inte varit något att klaga på och även fast man "bara" hållt 2 nollor än så länge under säsongen har man inte heller släppt in mer än 1 mål sen premiären. Framåt har man däremot gjort hela 17 mål på 7 matcher (inkluderat Liverpool matchen) varav 12 mål på 5 matcher i PL. Senast i ligacupen fick man även se nyförvärvet Lucas Perez göra sina 2 första mål i klubben vilket är oerhört skönt när man både har Giroud som kan missa matchen pga fotskada och ska möta ärkerivalen Chelsea på hemmaplan. Ett känt signum dom senaste åren för Arsenal har varit just skadorna och även denna säsongen har man en del tunga sådana, bland annat är Ramsey, Mertesacker och Welbeck borta. Även Giroud har som sagt varit småskadad men bör förhoppningsvis vara med i derbyt. Jag tror man kommer spela en 4-2-3-1 med Cech i mål, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Walcott/ Iwobi, Özil, Sanchez - Perez.
Ligger på en 4e plats i tabellen.
 
 
Chelsea:
 
 
Efter en väldigt fin start på Contes PL era har formen dalat en aning. Man inledde med 3 raka segrar men på dom 2 senaste har man bara tagit 1p vs Swansea borta, även Chelsea åkte på en uddamålsförlust på hemmaplan vs Liverpool. Conte och co såg inte direkt ut att vända den något sämre trenden när man mötte Leicester borta i ligacupen när Okazaki satte 2-0 redan i den 34e minuten. Försvaret som brukar vara så stabilt med Conte på tränarplatsen har inte alls varit densamma och man kan nog beskriva 1 och 2-0 som ett mindre kaos, där Courtois inte alls sett ut som den säkra keepern vi lärt känna. 2-0 blev 2-2 tidigt i andra och ett sent rött kort för Wasilewski gav Chelsea tillslut 4-2 i förlägningen. Anfallet är världsklass med Hazard och Costa i form. Båda känns nu allt mer igen från tidigare säsonger av dominans på sina positioner. Defensiven har som sagt varit ganska instabil, åtminstone i dom senaste matcherna. 6 mål på 5 matcher är inte katastrof, långt ifrån men 4/6 mål har kommit i dom 2 senaste matcherna. Det har varit en del slarv och okoncetration. Svårt att sätta fingret direkt på vad som behövs ändras där, varken försvarare eller målvakt är något annat än världsklass och inköpet av David Luiz stärker bara dom tankarna. Men något har fått defensiven att se betydligt mer instabil ut än vad man är van att se Chelsea och framförallt Contes lagbyggen. På skadelistan finner vi få men ganska tunga skador. Zouma, Terry och van Ginkel är alla borta ett tag framöver och dom två förstnämnda är framförallt tunga för defensiven. Jag tror man kommer starta en 4-2-3-1 med Courtois i mål, Ivanovic, Cahill, Luiz, Azpilicueta - Kanté, Matic - Willian, Oscar, Hazard - Costa.
Ligger på en 5e plats i tabellen.
 
 
Matchen:
 
 
Ett derby som inte direkt osar mål, oftast. På dom senaste 5 matcherna har det inte varit fler än 2 mål en enda gång. Senast båda lagen gjorde mål i samma match var 2013. Det borde rimligtvis tala för få mål men jag tror mycket mer på att vi får se ett sällan skådat målkalas. Chelsea har hållit 1 nolla än så länge i PL, lika många som Arsenal. Mål har man däremot gjort i alla matcher och Arsenal har bara 0-0 matchen vs Leicester där man inte gjort mål. Lagen är otroligt starka framåt, något man verkligen visat men defensivt finns det svagheter, framförallt i Chelsea. Det har sett instabilt och osäkert ut, något man förvisso inte kan säga om Arsenal men nu ställs man mot Hazard och Costa i form och ett misstag från mittbackarna eller ytterbackarna kan leda till mål. Dessutom är det derby och man kan nog aldrig riktigt veta vad som händer i ett derby.
 
Mitt tips är 2-2
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 ö2.5 och BLGM JA, 2.00 odds
 
 
Målkalas, från båda hållen. Det tror jag stenhårt på. 12 respektive 10 mål för Arsenal och Chelsea ger ett målsnitt på 2.4 och 2.0, ska man då använda sig av statistik finns det en ganska stor chans att båda lagen gör mål och att ett lag gör minst 2 mål.
 
 
#2 Arsenal ö1.5 mål, 2.00 odds
 
 
12 mål på 5 matcher, 2.4 målsnitt och derby. Arsenal har spelat 2/7 matcher än så länge under säsongen på hemmaplan och sen 2-1 segern vs Southampton har man haft 3 raka bortamatcher, 1-1 vs PSG, 4-1 vs Hull och 4-0 vs Nottingham. Om det är något av lagen som jag tror lite mer på att dom står för i alla fall 2 mål i detta derby är det Arsenal. Dom kommer hem med form och är sugna på att visa supportrarna att på hemmaplan är det ingen som tar enkla poäng (inte ens Liverpool, det var inte långt ifrån att Arsenal vände 4-1 till 4-4 men det stannade vid 4-3).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela