thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Juventus vs Sevilla 20:45

Publicerad 2016-09-14 14:01:13 i Champions League, Fotboll,

Juventus vs Sevilla
 
 
Juventus:
 
 
3/3 segrar i inledningen av säsongen och miljonförvärvet Higuain har börjat leverera. Det finns inte mycket negativt att säga om den gamla damen som fortsätter att köra över motståndarna i Serie A och nu ska försöka erövra Champions League igen. Säsongen 2014/15 kom dom två men senaste gången dom vann var 1995/96 och det är kanske i år som det för första gången på riktigt länge ser ut som att dom inte bara kan ta sig till final utan också vinna. Trots finalplatsen för 2 år sedan så var man aldrig riktigt nära att stå där med titeln i sina händer. Barcelona vann finalen med 3-1 och styrde spelet. Transferfönstret var otroligt händelserikt för Bianconeri som sålde och köpte spelare för 277(!) miljoner pund, ca 3 miljarder svenska kronor. I alla dessa transfers sålde man bland annat Pogba (Man U), Morata (Real Madrid), Pereyra (Watford) och köpte Higuain (Napoli), Pjanic (Roma), Pjaca (Dynamo Zagreb) och Lemina (Marseille). Även Cuadrado och Benatia kom in på lån från Chelsea respektive Bayern München. Det har inte varit mycket att snacka om än så länge för Juventus som inte haft några större problem inledningsvis, enbart Fiorentina var något tuff men efter att Higuain blivit inbytt i andra halvlek och gjort mål nästan omgående så var även det en tre poängare. Ikväll blir ett aningen större test då man ställs mot Sevilla som har tre raka EL segrar i bagaget. Positivt för Bianconeri är att man har väldigt få skador, dom tyngsta är på Machisio och Sturaro som båda missar kvällens batalj. Jag tror man startar ett 3-5-2 med Buffon i mål, Benatia, Bonucci, Chiellini - Lichsteiner, Khedira, Lemina, Pjanic, Alex Sandro - Higuain, Dybala. Ligger på en första plats i ligatabellen.
 
 
Sevilla:
 
 
Det har varit en ganska händelserik inledning för Sevilla. Inte nog med att man spelade både Supercup final i Europa utan man spelade också Supercup möte i Spanien. Båda två slutade med förlust, närmast var man på Supercup Europa där man snopet släppte in ett mål i 93e minuten och i förlägningen gjorde högerbacken Dani Carvajal i Real Madrid mål i den 119e minuten. I ligan har det dock börjat bättre. Efter att Sevilla vann första set vs Espanyol med 6-4 (tänk tennis) fortsatte man med 0-0 borta mot Villarreal och nu senast fick man med sig en sen tre poängare vs Las Palmas. 7p av 9 möjliga är ett ganska bra facit trots att man inte mött dom svåraste motståndarna. Man har trots allt fått med sig 2 vinster hemma. Ikväll ställs man mot ett betydligt svårare motstånd i dom regerande italienska mästarna Juventus. För att Sevilla ikväll ska ha någon som helst chans att störa Juventus krävs det att försvaret är betydligt bättre än det varit under säsongsinledningen, dessutom måste anfallet vara betydligt mer effektiva med sina målschanser, fortsätter man missa sina lägen som man gjort än så länge kommer det inte bli en rolig historia. Det är en hel del skador i truppen dessutom. Krohn-Dehli, Nasri och Soria är alla borta från spel pga skada eller sjukdom. Dessutom har man Kolodziejczak avstängd. Jag tror man kommer spela en 4-3-3 med Rico, Mariano, Rami, Pareja, Escudero Palomo - Vazquez, N'Zonzi, Ganso - Correa, Ben Yedder, Sarabia.
Ligger på en andra plats i ligatabellen.
 
 
Matchen:
 
 
Det är inte mycket som talar för att Sevilla ska kunna störa Juventus ikväll. Juve är i allra högsta grad i form, spelar på hemmaplan och det är första CL matchen för säsongen mot ett lag som vunnit 3 EL titlar i rad. Bianconeri kommer vara förberedda, laddade och kommer inte acceptera något annat än en säker vinst. För att Sevilla ska ha någon som helst chans ikväll krävs det ett mycket bättre spel både defensivt som offensivt. Jag tror vi kommer få en ganska rolig match ikväll, målrik och fartfylld.
 
Mitt tips är 2-0 Juventus. Kanske kanske att Sevilla kan göra 1 mål men jag tror dom får det svårt.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Juventus ö1.5 mål, 1.66 odds
 
 
på 2/2 inledande hemmamatcherna har Juventus gjort 2 mål. Sevilla saknar en hel del spelare både offensivt och defensivt och det kan nog vara en hel del onödiga fel vilket gör att Juventus ganska enkelt borde klara av att göra 2 mål hemma i CL premiären.
 
 
#2 Juventus -1.0 AH, 1.850
 
 
Void om Juve vinner med 1 mål, vinst om dom vinner med 2. Att Juve vinner tror jag inte är något snack, fråga är bara hur många mål det blir med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela