thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Liverpool vs Leicester 18:30

Publicerad 2016-09-10 17:41:00 i Fotboll, Premier League,

Liverpool vs Leicester
 
 
Liverpool:
 
 
Efter en stark premiärmatch har det sett svårare ut för Klopp och hans manskap. 2-0 förlust borta mot Burnley och sen två "förlorade" poäng mot Tottenham (en match man styrde och ledde med 1-0 stora delar av matchen). Men nu är man tillbaks på hemmaplan efter att Main stand byggts om. Den första matchen på Anfield för säsongen och man ska ta emot dom regerande mästarna Leicester. Inför matchen har det mesta fokuset legat på huruvida Sadio Mané ska komma till spel då det snackats om en eventuell skada efter det internationella uppehållet. Utöver osäkerheten kring Mané har Can och Klavan åkt på skador då den sistnämnde troligtvis är borta inför kvällens match och Can är, precis som Mané, osäker till spel. Nytänkte förstemålvakten Karius som åkte på en handskada precis innan säsongen startat är också snart tillbaks från skada och frågan är om inte det börjar närma sig debut för den unge tysken. Inga andra avstängningar stör laget och Klopp kommer kunna välja mellan nästan alla sina spelare. Jag tror man startar med en 4-3-3 som beror en hel del på vilka spelare som är friska och om andra spelare som Ings/ Sturridge/ Origi är redo att starta en match. Senast ställde man upp med Mignolet - Clyne, Matip, Lovren, Milner - Lallana, Henderson, Wijnaldum - Mané, Firmino, Coutinho. Här kan man bland annat sätta upp Lallana på Manés position och sätta ner Firmino i mitten istället för Henderson som då tar Lallanas plats för att sätta in en striker, troligtvis Sturridge i så fall. En Mané skada kan också göra så att Lallana kliver upp och Milner tar hans plats på mittfältet och att Moreno går in på vänsterbacken. Finns många olika alternativ för Klopp.
Ligger på en 11e plats med 4p efter 3 matcher.
 
 
Leicester:
 
 
Precis som Liverpool har Leicester haft en halvdan inledning. Föurom förlusten i Community Shield åkte man på en rejäl pump mot Hull som vann med 2-1. 0-0 mot Arsenal hemma där man inte riktigt förtjänade mycket mer heller för den delen. Efter det har man skärp till sig och vann senast innan uppehållet mot Swansea hemma med 2-1. Problemen i inledningen har till stor del legat i att man inte alls fått igång Vardy eller Mahrez, förra årets storstjärnor. Vardy gjorde förvisso mål senast mot Swansea vilket lär ge honom en boost men Mahrez missade straff och fick åka hem med noll mål och assist på sitt konto. För att laget i framtiden ska kunna ta sig uppåt i tabellen kommer det behövas att just dom två kommer igång igen. När det gäller skador är det Mendy och Schlupp som är borta ett tag till. Största tappet ligger självklart i Mendy som köptes in för hela 15.5 millioner pund och ses som en klar startman och ska ersätta förra årets mittfältsgigant Kanté. Inga andra skador eller avstängningar stör truppen. Jag tror man kommer starta en 4-4-2 med Schmeichel (som ska vara tillbaks från skada) Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Mahrez, Amartey, Drinkwater, Albrighton - Slimani, Vardy.
Ligger på en 10e plats, 4p efter 3 matcher, bättre målskillnad än dagens motståndare Liverpool.
 
 
Matchen:
 
 
Två lag som har mycket mer att ge än vad som visats än så länge under säsongen, då Liverpool framförallt inte riktigt fått till allt i sitt spel. Men det börjar se bättre ut för båda två och dagens match blir väldigt viktig för båda lagen som måste börja visa att man är sugna att ta 3p. Jag ger dock hemmalaget fördel (kanske inte riktigt lika mycket som oddsen visar) och tror att Leicester kommer ha det fortsatt svårt att få igång sitt anfallsspel. Nye Matip och Lovren har börjat spela ihop sig och bör starta idag, två riktigt tunga och stabila mittbackar där framförallt Lovren nu börjat få tillbaks sitt självförtroende som han hade i Southampton. Tror det blir fartfyllt, inte allt för mycket mål men ändå en rolig match.
 
Mitt tips är 2-0 till Liverpool.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 u2.5 mål i matchen, 2.10 odds
 
 
Dom 4 senaste matcherna har 2/4 slutat u2.5 mål. 50/50 siffror men i och med att båda lagen har haft det svårt framåt men varit ganska stabila bakåt tror jag vi får se 3/5 u2.5 efter dagens match.
 
 
#2 u11.5 hörnor, 1.80 odds
 
 
Precis som antal mål är det på dom 4 senaste matcherna 2/4 som slutat med u11.5 hörnor. Liverpool har sålt sin bästa huvudspelare i Benteke och Leicester har förutom Wes Morgan inte mycket att säga till om i huvudspelet. När det gäller hörnor är det alltid en hel del tillfälligheter och det kan från ingenstans trilla in en 3-4 hörnor när allting känns helt ofarligt, kort och gott inte helt enkelt att tippa hörnor. Men jag tror vi kommer få se mer lirkande på mitten än kanlöpande och inläggsskapande som skulle kunna leda till hörnor och tror helt enklet det blir hörnfattigt i matchen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela