thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Manchester United vs Leicester 16-09-24 13:30

Publicerad 2016-09-24 13:26:45 i Fotboll, Premier League,

Manchester United vs Leicester
 
 
Manchester United:
 
 
Verkligheten av ett nybygge har hunnit ikapp Man U och efter en lysande start med Community Shield vinst och 3 raka ligasegrar åkte man på lika många raka förluster (1 i EL och 2 i PL). Det såg även ganska tungt ut för United i ligacupsmatchen vs Northampton men tillslut kunde man åka hem med sköna 3-1 i bagaget (även fast det satt ganska långt inne). Efter den fina starten har det sett väldigt nonchalant ut, det ser inte ut som att spelarna riktigt vill någonting, något engelsk media varit inne och sågat för ordentligt. Dessutom har storstjärnorna som värvats in inte heller gjort det speciellt bra. Pogba står efter 5 matcher på 0 mål och 0 assist och det har inte varit speciellt nära till några poäng heller. Mkhitaryan har knappt spelat sen han kom och när han väl gjort det har det inte alls sett ut som när han spelade för Dortmund. Bailly har varit en ganska positiv injektion i laget men har även han stått för någon svag insats då och då och för Zlatan ser Uniteds inledning ut precis som hans egen, det som såg så bra ut har nu sett allt annat än bra ut. 4 mål på 4 matcher, bland annat i derbyförlusten (där det började se sämre ut med ganska rejäla missar), har nu blivit 0 mål på 3 match. Precis som hela laget har Zlatan sett ut att vara ur form och han har missat lägen och tagit felbeslut som jag inte sett honom göra sen tiden i Ajax (förutom någon enstaka match här och där). Inför matchen har man dessutom några frågetecken kring skador. Jones, Mkhitaryan, Martial och Shaw har alla dragits med skador, små som stora och det är inte säkert att någon av dom kommer till spel. Jag tror man kommer starta med en 4-2-3-1 med de Gea i mål, Valencia, Bailly, Smalling, Shaw/ Blind - Fellaini, Pogba/ Herrera - Depay/ Young, Rooney/ Mata, Rashford - Ibrahimovic. Jag ser gärna lite förändring i United i matchen mot Leicester och Herrera har varit bättre än Pogba än så länge. Även Rooney har sett ganska dålig ut och Mata tror jag kan vara en frisk fläkt, visade i inledningen att han kan. Tror dock Mou startar sin rekordvärvning Pogba men Rooney kanske får sitta lite bänk.
Ligger på en 7e plats i tabellen.
 
 
Leicester:
 
 
För Leicester har det varit tvärtom i jämförelse med Untied. Även fast man förlorade i förlägningen vs Chelsea nu senast i ligacupen så hade man innan dess 2 raka 3-0 segrar mot Burnley i PL och Club Brügge i CL. Man inledde som sagt säsongen väldigt trevande med förlust mot just United i Community Shield, premiärförlust i PL vs Hull och på dom 4 inledande matcherna innan CL hade man 4p. Framförallt har man haft det svårt att få igång förra säsongens superhjältar (om man kan använda ett sådant begrepp på fotbollsspelare) Vardy och Mahrez. Vardy fick ett skitmål i storförlusten vs Liverpool, Mahrez stod för 2 mål mot Brügge och nu har även nyförvärvet Slimani fått känna på hur det är att göra mål i PL när han gjorde både 1 och 2-0 vs Burnley. Det snabba spel som Leicester stod för förra säsongen med hög press och enorm kämparglöd har man börjat få tillbaks och det lär behövas om man ska få med sig något mot Manchester United, även fast United är ur form. Inför matchen har man, precis som United några frågetecken. James, Mendy, Schmeichel har haft skador inför matchen men den sistnämnde bör vara med i matchen mot United, även Wasilewski är borta pga avstägning. Jag tror man spelar en 4-4-2 med Schmeichel/ Zieler i mål (beroende på Schmeichels hjärnskakning), Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Mahrez, Amartey, Drinkwater, Albrighton - Vardy, Slimani.
Ligger på en 11e plats i ligan.
 
 
Matchen:
 
 
Lagen möttes inför säsongen i Community Shield, då slutade det 2-1 till Man U. Jag tror vi kommer få se en ganska liknande match även denna gången, jämt med ett sent avgörande och jag tror att även denna gången blir det United som tar hem det. Trots det att laget inte sett speciellt bra ut krävs det inte mycket för att göra skillnad med det spelarmaterialet. Dessutom är det nästan en måste match för ett något pressat Man U och som dom flesta redan är dom flesta i laget nästan som bäst under press, inkluderat tränare Mourinho (hur man nu kan vara som bäst under press som tränare).
 
Mitt tips är 2-1 Manchester United.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Manchester United ö1.5 mål, 1.72 odds
 
 
I alla turneringar än så länge har man 4 ö1.5 och 4 u1.5 mål. Pressen ligger på United att vända den dåliga trenden och få med sig 3p på hemmaplan och jag tror man gör det. Det ger förvisso ingen garanti på 2 mål eller fler men som sagt, spelarna i laget vet vad det innebär att prestera under press och att få med sig 2 mål på ett Leicester som inte haft det allt för enkelt defensivt bör inte vara helt orimligt.
 
 
#2 Manchester Untied vinner och BLGM JA, 3.50 odds
 
 
United behöver vinna och det ska man kunna göra. Däremot är Leicester inget strögäng (uppenbarligen), framförallt inte framåt. Vardy, Slimani och Mahrez är bara några som kan göra mål/ assist och på ett något instabilt United försvar ska man i alla fall kunna få in 1 boll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela