thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Manchester United vs Manchester City 13:30

Publicerad 2016-09-10 11:50:28 i Fotboll, Premier League,

Manchester United vs Manchester City
 

Miljardderbyt, miljonshowen, Zlatan vs Pep, United vs City. Kalla det vad man vill men nu är det (med neutrala fotbollsögon) äntligen dags för det superhypade Manchestermötet, mötet mellan två av världens dyraste lagbyggen med två av världens absolut bästa tränare.
 
 
Manchester United:
 
 
United har inlett årets säsong alldeles utmärkt där Zlatan varit en stor anledning till just denna inledning. 3-1 vs Bournemouth, 2-0 vs Saints och nu senast vs Hull blev det 1-0 efter ett väldigt sent mål av Rashford i 92a minuten. När det till och med blir svårt för storstjärnorna finns det tillräckligt med ung entusiasm och talang att kunna avgöra när det verkligen behövs. Ett ett bra men dyrt fönster har United-ledningen gått ut och förbjudit spelarna från att byta bort sina tröjor efter matcherna. Man får enbart dom tröjorna som getts innan. Kanske ett av dom konstigare förbuden i alla fall jag hört, något jag tror Zlatan och co skiter fullständigt i om tillfälle ges att byta sin tröja. Utöver det är det lugnt i United lägret och det enda det verkar snackas om är just dagens match. Media har varit i full gång och tolka varenda kommentar som en gliring eller pik till moståndarna. Zlatan ska ha varit flitig (som alltid) i media med att Pep inte är rätt typ av manager, precis som han skrev i boken. Peps svar har varit att det är en enda stor löng och mellan Pep och Mou verkar det vara glada miner då båda hyllat varandra i media. Transferfönstret var som sagt dyrt och för dom som missat så har det varit en del (väldigt bra) värvningar för United. Zlatan, Pogba, Mkhitaryan och Bailly är dom namn som verkligen fått rampljuset på sig. Dom flesta spelarna är fullt friska och det är enbart Mkhitaryan, Shaw och Lingard som har haft känningar inför Manchester derbyt. Jag tror United kommer starta med en 4-2-3-1 med de Gea i mål, Valencia, Bailly, Blind/ Smalling, Shaw/ Rojo - Fellaini, Pogba - Mata, Rooney, Martial - Ibrahimovic.
Ligger på en delad 1a placering, målskillnad som skiljer United från Chelsea och City.
 
 
Manchester City:
 
 
Precis som lokalrivalen har man gjort i princip allt rätt och har kört över alla sina motståndare. Problemet tycker jag har legat i att man trots detta inte kunnat hålla en enda nolla. Willy Caballero istället för Hart kan vara en av dom konstigaste besluten en tränare gjort någonsin men Pep har sitt sätt att styra och ställa. Claudio Bravo är nu ny förstekeeper för City och Hart tar plats i Torino. Det har varit en hel del snack om Agüero som efter mycket om och men tillsammans med klubben bekräftat att han missar dagens derby. Ett väldigt tungt tapp för City som får klara sig utan sin absolut bästa striker. Inledningen har som sagt varit mycket bra, åtminstone offensiven. 2-1, 4-1 och 3-1 har resultaten blivit mot Sunderland, Stoke och West Ham (i den ordningen). Precis som hos United har det varit mycket snack om moståndarna i media för City. Som sagt så gick Zlatan återigen ut och kritiserade Pep/ hyllade Mourinho (oklart vad som var syftet, kanske lite av båda) då han sagt att Mourinho är en coach som aldrig går bakom ryggen på dig utan alltid säger vad han tycker framför dig. Pep har sedan svarat på denna kommentar med att det Zlatan säger är en efterkonstruktion för sin bok och att han inte går bakom ryggen på någon. Även om spelet är det dom flesta kommer fokusera på finns det en stor chans att vi kan komma att se en hel del gliringar mellan både tränare och spelare i en så viktig match som denna. För City ser det aningen tyngre ut på skadelistan. Aguero, Gündogan och Kompany har skador sedan tidigare. Även Sagna och Sane har varit osäkra att starta. Jag tror man kommer ställa upp med en 4-2-3-1 där Bravo startar i mål, Zabaleta, Stones, Otamendi, Clichy - Fernandinho, Silva - Sterling, De Bruyne, Nolito - Iheanacho. Ser inte något annat superklart alternativ som ensam striker, Iheanacho har varit väldigt bra sen han kom och visat att han är mogen nog för att få mer matcher i benen och jag tror han kan få en match idag.
Ligger på en första plats med bättre målskillnad än Chelsea och City.
 
 
Matchen:
 
 
Äntligen får vi nu se detta stormöte. Många gånger när matcher som dessa ska spelas brukar det sluta i flopp och misär för alla som valt att spendera en lördag förmiddag framför TVn. Men idag tror jag vi får allt annat än ett sådant antiklimax. Båda lagen kommer in med en fantastisk form och just nu är den enda skillnaden att Agüero inte kommer komma till start, ett enormt avbräck för City. Två starka lag som ställs mot varandra idag där nästintill alla fixstjärnor har storform i bagaget. Jag tror lite mer på United än vad jag tror på City inför idag, jag tror även att vi kommer få se en fartfylld, målrik och showfull match. Kort och gott en väldigt bra start på en PL lördag.
 
Mitt tips 3-1 United.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Manchester United vinner matchen, 2.50 odds
 
 
Jag tror på United idag. Dom kommer med ett fullt lag, inga tunga skador och har dessutom, precis som City, storform. Agüero, Kompany och Gündogan skadade och dessutom en Bravo som (troligtvis) bara slängs in i laget. Han har inte haft mycket tid att lära känna spelare i laget och det kan finnas en del brister i kommunikationen. Zlatan och co känner varandra och har visat att man kan spela riktigt fin fotboll tillsammans.
 
 
#2 Manchester United ö1.5 mål, 2.37 odds
 
 
Jag tror vi kommer få sen en målrik match idag och United är som alltid väldigt bra hemma. Man har nu dessutom en av världens bästa anfallare samt några av världens absolut bästa mittfältare och yttermittfältare. Det kommer bli lägen, det blir det nästintill alltid i derbyn och om Zlatan kan ta vara på dessa tillsammans med sina lagkamrater bör det trilla in en balja eller två.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela