thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Nice vs Schalke 21:05

Publicerad 2016-09-15 17:57:14 i Europa League, Fotboll,

Nice vs Schalke
 
 
Nice:
 
 
Ett något nykomponerat och oftast uträknat Nice har bevisat att man faktiskt är något att ta på allvar än så länge i Franrkike. 1 oavgjord och 3 segrar på dom inledande 4 matcherna (senast en vinst mot Marseille hemma med 3-2) har försett dom med en 2a plats, allt annat än en dålig start. Ben Arfa, förra årets storstjärna lämnade laget för PSG och det såg länge ut att inte bli någon stjärna som ersatte honom, men sen kom Balotelli och vilken debut italienaren gjorde. När vi ändå pratar om uträknade ting, Balotelli, en av världens största talanger, spåddes en lysande framtid och hade gjort succé tidigt i Inter och italienska landslaget och tack vare det tog han sin packning och drog till England och Manchester. Men sen kom det bara bakslag. Utgångar, skjutna raketer från balkongen, bråk med spelare och tränare men trots det gavs han en ny chans hela tiden. Nu har han hamnat i Nice, en klubb som alltid varit med i det franska seriesystemet men inte riktigt gjort något avtryck och senaste gången man vann Ligue 1 var 1959. Inledningen har som sagt varit bra och sen Balotelli kom (nu har det förvisso bara varit 1 match) så har även offensiven sett bättre ut. Defensiven har även den varit riktigt bra och man har 2 nollor på 4 matcher. Även om Marseille är ett storlag i Europasammanhang så har det varit ganska svåra tider dom senaste åren och att nu ställas mot Schalke måste ses som ett betydligt svårare motstånd. Man kommer även till matchen med några skador, bland annat är Benitez, Eysseric och Le Marchand borta, 3 ganska tunga defensiva skador. Jag tror man kommer spela 3-5-2 med Cardinale i mål, Baysee, Dante, Sarr - Koziello, Seri, Ricardo, Cyprien, Henrique - Plea, Balotelli.
Ligger som sagt på en andra plats i ligan.
 
 
Schalke:
 
 
Kort och gott en usel inledning på säsongen för Schalke. 0-1 vs Eintracht Frankfurt och sen 0-2 vs Bayern München har gjort att Schalke nu ligger näst sist i ligan, endast målskillnad är det som skiljer dom från att ligga sist. Inte ett enda mål har det blivit och offensiven har som ni kanske förstår sett allt annat än bra ut och det måste man säga är ganska förvånande. Trots det att man sålt stortalangen Leroy Sané lämnat för Manchester City har man allt annat än ett dåligt lag, både defensivt men framförallt offensivt. Klas Jan Huntelaar, Breel Embolo, Sidney Sam, Max Meyer, Yeven Konoplyanka är bara några av spelarna som finns att tillgå i offensiven men som av någon anledning inte alls fått till det. Defensiven har inte heller varit på topp och man har inte lyckats stänga igen alls. Där har man också tappat en del spelare, framförallt Joel Matip som lämnat på fri transfer till Liverpool. Dom senaste åren har inte varit någon succé men inte heller någon katastrof varken i ligan eller i Europa. Top 3 dom flesta åren och annars har man varit med i EL, inte helt uselt. Men för att det ska bli några vinster i dom större turneringarna krävs det betydligt större disciplin i både defensiven som offensiven. Inför matchen har man några få skador, bland annat på Coke och Di Santo, något som inte tynger truppen allt för mycket. Jag tror man kommer spela en 4-2-3-1 med Fährmann, Höwedes, Naldo, Nastasic, Bab Rahman - Stambouli, Bentaleb - Konoplyanka/ Meyer, Goretzka, Choupo-Moting - Huntelaar.
Ligger på en 17e plats i ligan.
 
 
Matchen:
 
 
Oddsen talar här för Schalke som på pappret absolut borde ta hem detta utan några större problem men ni kanske förstår när ni läser detta är jag betydligt mer positiv till Nice än Schalke inför detta möte. Nice kommer in med stort självförtroende efter att ha plockat alla 3 poängen vs Marseille. Schalke kommer direkt från en mindre utklassning på hemmaplan då Bayern "bara" fick med sig 2-0. För att Schalke ska få med sig något från denna matchen krävs det betydligt bättre defensiv och offensiv, för Nice gäller det att fortsätta som tidigare. Tror vi kommer få se en hel del fart i matchen men inte allt för många mål.
 
Mitt tips är 2-0 Nice.
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Nice att vinna matchen, 3.30 odds
 
 
Jag tror verkligen på Nice, dom har spelat riktigt bra i inledningen av säsongen och möter ett lag som inte har självförtroendet på topp direkt. Fortsätter Balotelli som senast kommer det bli en väldigt rolig tillställning för hemmafansen.
 
 
#2 Nice ö1.5 mål, 2.75 odds
 
 
Samma motivering. Nice har självförtroende och spelarna för att kunna göra en del mål på ett Schalke ur form. Hemmaplan i EL premiären mot ett storlag i dessa sammanhang, Nice kommer vara laddade och kommer ge allt för att ge sig själva en riktigt bra start.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela