thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Norrköping vs Jönköping 17:30

Publicerad 2016-09-11 15:07:49 i Allsvenskan, Fotboll,

Norrköping vs Jönköping
 
 
Norrköping:
 
 
Det Allsvenska uppehållet var precis vad Norrköping behövde och man har sen omstarten vunnit 5/6 matcher och 1 oavgjord match när man åkte till Gefle och spelade 0-0. Men på senare tid har man fått klara sig utan sin målspruta Nyman och det har satt spår direkt. 1-0 borta mot Kalmar efter ett sent självmål av Biskupovic gav en blytung seger för att hänga på guldfavoriten MFF. Ännu en gång har man förlorat sin bästa målskytt och det gäller nu att man börjar hitta rätt i offensiven igen. Ett nytt anfallspar i Andersson och Holmberg (ny från Örebro), två olika spelstilar som absolut kan bli ett farligt radarpar om man kan spela ihop sig, Andersson med sin styrka och tyngd och Holmberg med sin explosivitet och speed kan visa sig vara en väldigt fin kombination. Efter den tunga skadan på Tkalcic har försvaret spelat ihop sig och defensiven ser väldigt stabil ut. Utöver tidigare kända långtidsskador på Mitov Nilsson och Tkalcic har man även en skada på Fjóluson och en avstägning på Blomqvist. Jag tror man fortsätter på sitt 4-4-2 med Langer i mål, Wahlqvist, Johansson, Hadenius, Dagerstål - Bärkroth, Tekie, Sjölund, Eliasson - Andersson, Holmberg.
Ligger på en andra plats i tabellen, 1p bakom Malmö FF.
 
 
Jönköping:
 
 
Även om det sett betydligt svårare ut efter uppehållet så måste jag dock fortfarande hylla det Jönköping som spelat Allsvensk fotboll denna vår och höst. Precis som Östersund så har dom tagit hela ligan med storm och verkligen inte låtit något lag trampa på dom. Senast ställdes man mot Elfsborg hemma och vann med 1-0. Men trots att man gjort bra ifrån sig i många matcher har man också tappat en del onödiga poäng och man har framförallt haft det svårt på bortaplan och man har enbart vunnit 2 matcher. Resten är jämt fördelade på förluster och oavgjorda resultat. Nu möter man dessutom ett hemmastarkt Norrköping och det gäller helt enkelt att Thelin x2 och co får ihop sin defensiv. Offensivt har det varit en fröjd att se MFF lånet Cibicki göra mål på mål och man kan tacka honom för en hel del vunna poäng. Man har klarat sig bra från några tunga skador och har enbart Cajtoft skadad. Inför matchen har dock Pär Ericsson haft känningar i framsida lår och André Calisir åkte på en hjärnskakning för ett litet tag sen men båda två ska nog kunna vara med, i alla fall tillgängliga på bänken. Man åkte även på två avstägningar på grund av för många gula kort på både Portillo och Fendrich. Jag tror man kommer spela en 4-2-3-1 med Mehic i mål, Siwe, Karlsson, Calisir (förutsatt att det känns okej med hjärnskakningen), Rönneklev - Gojani, Aasmundsen - Kozica, Smylie, Thelin - Cibicki.
Ligger på en 11e plats i tabellen.
 
 
Matchen:
 
 
Många skulle nog säga att detta blir en klar seger för Norrköping. Fullt så enkelt tror jag inte det blir. Jönköping är luriga och har Cibicki i storform. Dessutom har man absolut inte dom anfallsstjärnor som man har haft nöjet att använda sig av då både Nyman och Kujovic lämnat laget. Ett något oprövat anfallspar i Andersson och Holmberg hade det svårt mot Kalmar och jag tror inte det kommer se allt för mycket bättre ut idag. Jag tror vi kan komma att få se en ganska målfattig match idag.
 
Mitt tips är 1-1
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 u3.5 mål i matchen, 1.50 odds
 
 
Jag tror absolut att det kommer bli max 3 mål i matchen men i och med att oddset på u3.5 mål är så högt känns det som ett spel som man kan gå ganska tungt på. Det blev senast 2-0 till Norrköping i Jönköping men då hade man betydligt bättre strikers än vad man har nu. Jag tror Norrköping kommer få det svårt och då bjuds Jönköping troligtvis in i matchen på ren frustration av Norrköping, något som bör hålla nere antal mål och kan ge Jönköping chansen att sätta dit en balja.
 
 
#2 Jönköping +1.5 AH, 1.60
 
 
Jag tror Norrköping kommer få det betydligt svårare än vad oddsen säger och jag tror till och med att Jönköping kan få med sig något från dagens möte.
 
 
#3 Oavgjort eller Jönköping, 2.80 odds
 
 
Samma motivering, dessutom ett väldigt bra odds. Jönköping ska inte underskattas och även om man släpper in ett tidigt mål har man i andra matcher visat att man sällan ger upp, framförallt inte när man spelar mot lite större lag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela