thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

PSG vs Arsenal 20:45

Publicerad 2016-09-13 14:51:37 i Champions League, Fotboll,

PSG vs Arsenal
 
 
PSG:
 
 
Det har inte varit fullt så lätt nu när Zlatan lämnat och man ligger för första gången på länge inte på en förstaplats i tabellen i Frankrike. Efter att man inlett relativt bra dom inledande matcherna åkte man i omgång 3 en rejäl pump mot Monaco, den matchen slutade 3-1 till hemmalaget. Efter det var det dags för hemmamatch mot St. Etienne där man "bara" fick 1-1 efter en sen St. Etienne kvittering. Man ligger nu 3p bakom Monaco som leder på målskillnad över Nice på samma poäng (10p). Anfallet har inte riktigt fungerat och Cavani som var tänkt att ta över efter målsprutan Zlatan har inte fått det att fungera, bäste målskyttar i PSG är istället Kurzawa och Lucas som står på vars 2 mål. Anfallet men även försvaret har inte hållt den standard som krävs om man vill vara ett lag som tampas med dom bästa i Europa. Inför matchen har man även en hel del spelare som är osäkra på grund av skador, bland annat är Pastore, Silva, Maxwell, Kurzawa, Ben Arfa och Aurier som är osäkra. En lång och tung skadelista men det finns nog en stor chans att ett par av dom ska kunna vara med ikväll mot Arsenal. Jag tror man kommer spela en 4-3-3 med Trapp i mål, Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa/ Maxwell - Veratti, Motta/ Krychowiak, Matuidi - Lucas, Jese/ Cavani, Ben Arfa/ Cavani (mycket beroende på skador).
Ligger på en 7e plats i ligan.
 
 
Arsenal:
 
 
Efter en ganska tuff inledning med förlust hemma mot Liverpool och oavgjort mot Leicester har nu Arsenal kommit igång lite mer och har vunnit sina två senaste mot Watford och Southampton. Precis som för PSG har det varit anfallet som varit aningen osäkert och man fick tillslut in Lucas Perez som förstärkningen till resterande anfallare. Det blev ingen succé direkt och han hade det inte helt enkelt i sin debut. Försvaret har fungerat betydligt bättre trots skador och om man bortser från matchen mot Liverpool (som var ett enda stort försvarskaos från båda sidor) har man hållit 1 nolla och endast släppt in 2 mål på 3 matcher. Som sagt har det varit en del problem defensivt med skador och både Gabriel och Mertesacker är borta. Även Ramsey och Welbeck dras med skador vilket gör att dom är borta från kvällens match. Jag tror man kommer spela en 4-2-3-1 med Cech i mål, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Cazorla, Coquelin - Walcott/ Sanchez, Özil, Oxlade-Chamberlain - Perez.
Ligger på en 7e plats i ligan.
 
 
Matchen:
 
 
Ett stormöte direkt i gruppspelet. För PSG har det som sagt varit svårt att anpassa sig till ett lag utan storstjärnan Zlatan som lämnat, något som gjort att man haft det svårt offensivt och man gör inte lika många mål som innan. Dessutom har man Silva skadad och Luiz såld vilket gör att försvaret är ordentligt försvagat. PSG räknas som favoriter, ganska stora favoriter och jag vet inte om jag tycker det är helt rätt. Arsenal har spelat upp sig medan PSG har två tunga poängtapp på raken. Jag tror det kommer vara betydligt jämnare än vad oddsen säger.
 
Mitt tips är 1-1
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 BLGM JA, 1.70 odds
 
 
Jag tror inte att något av lagen kommer kunna spika igen, Arsenal har enbart hållit 1 nolla sen säsongen drog igång och PSG har endast hållt nollor mot Metz och Bastia, två lag som absolut inte har dom anfallskvaliteer som Arsenal har.
 
 
#2 Oavgjort eller Arsenal, 1.85 odds
 
 
Som sagt tror jag inte det blir fullt så enkelt som många kanske kan tro för PSG, Arsenal är i form och kommer in med gott självförtroende.

Kommentarer

Postat av: Jakob

Publicerad 2016-10-25 17:59:44

Väldigt bra match att se på!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela