thesportfreak.blogg.se

Tja! Välkomna till bloggen där allt kommer handla om sport. Stora favoriterna är Fotboll, Basket och Ishockey men har en del (växande) intresse i både Tennis som Amerikansk Fotboll. Tanken med bloggen är att, för alla intresserade, ge kvalitativa analyser av matcher. För det mesta kommer det handla om pregame analyser med eventuella speltips. Finns även på http://Tipshunter.com som en av deras tippare. Enjoy!

Swansea vs Chelsea 17:00

Publicerad 2016-09-11 14:12:09 i Fotboll, Premier League,

Swansea vs Chelsea
 
 
Swansea:
 
 
Inledde Premier League med att bortaslå nykomlingen Burnley. Efter det åkte man först på en blytung förlust hemma mot en annan nykomling Hull och även en bortaförlust mot dom regerande mästarna Leicester. Förra säsongens succéman André Ayem såldes till West Ham och in har nu Leroy Fer, Fernando Llorente och Borja Baston kommit in för att skapa spets i anfallet, något som uteblivit. Swansea tappade en väldigt skicklig spelare i Ayew och har framförallt genom sin nya anfallare inte lyckats täcka upp den luckan än. Defensivt har inte heller varit någon fröjd att se för supportrarna och värst var det nog mot Hull där ingenting varken offensivt eller defensivt stämde. Förra årets relativt stabila försvar med Fernandez och Amat har inte alls funkat på samma sätt som förra säsongen och det gäller helt enkelt för dom två att bli samspelta igen. Det finns även alternativ i nyinköpte van der Hoorn men det skulle lika gärna kunna skapa oreda i och med att han inte spelat ihop med sina nya kollegor tidigare. Idag ställs man dessutom mot ett Chelsea som emellanåt är experter på att ta vara på motståndarnas misstag. Inför matchen finns det enbart en liten osäkerhet kring Baston som varit skadad men ser ut att i alla fall kunna vara med på bänken. Jag tror Swansea ställer upp med en 4-2-3-1 med Fabianski i mål, Naughton, Fernandez, Amat, Kingsley - Fer, Cork - Barrow, Sigurdsson, Routledge - Llorente
Ligger på en 15e plats efter 3 omgångar.
 
 
Chelsea:
 
 
Chelsea tillsammans med Man C är dom lag som inte än förlorat. City vann som bekant Manchester derbyt igår och nu ligger pressen på Chelsea att vinna borta mot ett formsvagt Swansea. Kan ses som en lätt match men som vi alla vet, det finns inga lätta matcher (kolla bara på Barcelona vs Alavés igår (1-2)). Eden Hazard har börjat hitta sin form igen och Diego Costa har börjat fokusera på fotbollen istället för att bråka (ibland i alla fall). Båda har stått för 2 mål på 3 matcher vilket inte är helt dumt. Senast mot Burnley var även defensiven helt fläckfri och höll en välbehövlig nolla. Conte har kommit in i laget snabbt och annamat sin fotboll direkt, något som ser ut att funka rätt så bra. Som många vet har Conte drivit ett oerhört defensivt stabilt Juventus och italienskt landslag innan han tog sin packning och drog till London. Defensiven har ofta varit stabil även innan Contes tid i Chelsea men med hans ankomst kommer absolut att enbart stärka den delen av spelet och fokuset för den nya staben har legat på att få igång sina offensiva krafter, något som man ser ut att klara av bra. Med en Hazard i form kan Chelsea göra stordåd, dessutom har man inte heller Europaspel att tänka på vilket gör att varje PL match räknas enormt för Londonklubben. Inför matchen har man enbart en skada på Zouma som stör en aning. Jag tror man kommer mönstra ett starkt lag mot Swansea, en 4-1-4-1 med Courtois i mål, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Kante - Willian, Oscar, Matic, Hazard - Costa.
Ligger på en andra plats i tabellen, 3p efter Man C som har 1 match mer spelad.
 
 
Matchen:
 
 
Det kommer inte bli enkelt idag för hemmalaget. Chelsea kommer in i matchen med flera spelare i form och laget har god tro på sig själva. Dessutom är man nog väldigt sugna på att haka på City direkt och en vinst här skulle vara väldigt viktig för bortalaget. Lika viktig är den för Swansea som gärna get sig själva en del poängs distans till nedflyttningssträcket så tidigt som möjligt. Båda lagen har snabba yttrar som man gärna använder sig av. Jag tror vi kommer få se en ganska avvaktande första 20-30 minuter och därefter kommer Chelsea allt mer ta sig in matchen och helt ta över spelet. Får man dessutom in ett eller ett par mål i tidigt skede tror jag denna match kan blå en väldigt målrik historia. Båda lagen vill inte göra misstag men samtidigt nöjer sig inget av lagen med något annat än 3p vilket kommer skapa en del lägen.
 
Mitt tips är 3-0 Chelsea
 
 
Matchens spel (bet365):
 
 
#1 Chelsea ö1.5 mål i matchen, 1.61 odds
 
 
I dom 4 inledande matcherna (inklusive Ligacupen) har alla slutat med att Chelsea gör minst 2 mål. I dom senaste 4 matcherna mot Swansea har Chelsea gjort 2 eller fler mål i 3/4 matcher. Hazard och Costa har bra form och om dom inte får till några spelmål är man lika livsfarliga på fasta situationer med blanda annat just Hazards högerfot. Även Willian och Oscar är två frisparksspecialister och kan bidra med ett och annat mål.
 
 
#2 Chelsea ö6.5 hörnor, 2.10 odds
 
 
7 hörnor mot West Ham, 4 mot Watford, 9 mot Bristol och 9 mot Burnley, 3/4 matcher har slutat med 7 eller fler hörnor för Chelsea och med den matchbilden jag har i åtanke finns det stor chans att det blir många hörnor även idag. Chelsea har vindsnabba yttrar som gärna tar sig ner på kanterna för att söka Costa i mitten. Vid hörnor kan man även flytta upp nickstarka Terry och Cahill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela